Silviu Biriş răspunde acuzaţiilor din presă

Săptămâna trecută, vestea că actorul Silviu Biriş doreşte să-şi pună tatăl sub interdicţiea răsuflat în presă şi a agitat spiritele. Subiectul a fost cu atât mai dezbătut, deoarece Teodor Biriş este fost primar al Snagovului, deţine câteva proprietăţi şi şi-a acuzat fiul că doreşte să-l ducă la azil.

În vârstă de 66 de ani, Teodor Biriş a avut în urmă cu patru ani un atac cerebral, de pe seama căruia s-a ales cu o semipareză şi un defect de vorbire.

La toate speculaţiile, fiul edilului, actorul Silviu Biriş, a răspuns ieri printr-un comunicat , în care-şi exprimă punctul de vedere şi atrage atenţia că în urma scandalului imaginea sa are de suferit.

Silviu Biriş a confirmat că a formulat, în anul 2010, o cerere de punere sub interdicţie a tatălui său şi de instituire pe cale de consecinţă a curatelei sale în favoarea copiilor lui. Actorul, care a pornit acest demers alături de Cautiş Biriş Teodora-Oana, sora sa, spune că “la baza cererii au stat cauze obiective, ea fiind formulată cu scopul unic al protejării tatălui nostru împotriva eventualelor abuzuri din partea unor persoane care pot specula starea de sănătate precară a dânsului, precum şi cu scopul de a ni se acorda posibilitatea, consfinţită de prevederile legale în materie, de a putea să supraveghem în favoarea sa şi cu respectarea deplină a dorinţelor sale, toate actele şi faptele pe care dânsul doreşte să le întreprindă”, se arată în comunicat.

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation