Sue Ellen din “Dallas”, făcută româncă peste noapte

Una dintre cele mai mari făcături de presă are o istorie de exact 7 ani. Invenţii care de care mai halucinante au fost prezentate consumatorului de presă de către medii de informare cu pretenţii din România. Celebra actriţă Linda Gray „joacă” în presa română un rol în care n-a fost distribuită niciodată.

Un articol bombă, dar bomba nu explodează

Sâmbătă, EVZ titra cu litere de-o şchioapă un articol care care s-a vrut a fi unul bombă: „Mama lui Sue Ellen (Linda Gray din serialul “Dallas”) este ROMÂNCĂ şi a făcut UN STRIPTEASE DE NEUITAT”.  În articol ni se spune că mama Lindey Gray a fost românca Nadia Kujnir-Herescu, Nadia Gray numele de scenă (o frumuseţe celebră a României interbelice, ulterior o actriţă de succes, despre care se spune că înainte de căsătoria cu celebrul aviaror „Bâzu” Cantacuzino a fost măritată cu un oarecare domn Gray şi că din această căsătorie s-a născut Linda, viitorul star din serialul „Dallas”.

Din două motive ştirea nu este „bombă”. Primul, şi cel mai important: Nadia Gray nu este mama Lindey Gray; al doilea: ştirea nu este deloc nouă, fiind chiar o vechitură scoasă de la naftalină. Aceste două elemente (esenţiale credem noi) şi, mai ales faptul că 90% din postările citirorilor EVZ, mult mai informaţi decât autoarea articolului (Roxana Rosetti) au sesizat falsul, nu i-a împiedicat pe cei de la „bulină” să menţină articolul într-o zonă extrem de vizibilă a site-ului.

Sursa: Cotidianul

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation