Sute de plângeri, după clasarea dosarului Revoluţiei

Sute de plângeri depuse la Parchetul General, după ce procurorii au clasat dosarul Revoluţiei. Membrii Asociaţiei 21 Decembrie au reclamat faptul că dosarul a fost închis, în ciuda deciziilor CEDO prin care s-a dispus ca statul român să facă dreptate în cazul victimelor Revoluţiei din 1989. Revoluţionarii sunt decişi să utilizeze toate căile legale pentru infirmarea deciziei de clasare.

Aflat la Parchetul General, președintele Asociației “21 decembrie”, Doru Marieș a declarat că dorește ca Consiliu Superior al Magistraturii să se autosesizeze, deoarece procurorii au închis Dosarul Revoluției, fără ca măcar să verifice informațiile din el.

Da, am avut un dialog la CSM. Am fost invitaţi la o întâlnire cu adjunctul CSM. Domnia sa şi-a exprimat poziţia, noi poziţia şi în final s-a convenit că CSM să se autosesizeze în urma celor transmise de noi pentru ca aceşti procurori să fie trecuţi prin această inspecţie pentru că nu este normal să îţi baţi joc de 1.200 de victime şi să spui că de fapt în dosar sunt doar 700. Să uiţi de vreo 4.500 de răniţi şi reţinuţi, când în realitate sunt 8.500. Ei trecând doar 4.000 în rezoluţie. Un dosar pe care ei nu l-au finalizat nici măcar din punct de vedere al verificării celor care au avut de suferit şi îl închid pentru că aşa au comandă politică, a declarat Doru Mărieş,  liderul Asociaţiei “21 Decembrie”, pentru B1 Tv.

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation