Telefonul surpriză dat de Papa Francisc

Papa Francisc a surprins mulţimea de credincioşi catolici reuniţi la Vatican cu un telefon surpriză către catedrala din Buenos Aires, unde a fost arhiepiscop, informează marţi Reuters, citată de Agerpres.

Primul papă din America Latină şi-a început pontificatul, marţi, cu o alocuţiune adresată celor aproximativ 200.000 de credincioşi în Piaţa Sfântul Petru, cerând apărarea celor mai slabi din societate şi a mediului.

În orele care au precedat mesa, mii de credincioşi s-au adunat în jurul ecranelor de televiziune instalate în Plaza de Mayo, în apropierea catedralelor şi a faimosului palat prezidenţial roz.

În convorbirea telefonică ce avut loc la ora 3:30 a.m., Papa Francisc a mulţumit mulţimii pentru rugăciuni. ‘Mulţumesc pentru că vă rugaţi, pentru rugăciunile voastre, de care am nevoie mult’, a afirmat el. ‘Doresc să vă cer să mergem împreună, să avem grijă unul de celălalt şi după această viaţă, să avem grijă de familie, natură’, a afirmat Suveranul Pontif.

‘Nu uitaţi acest arhiepiscop, căruia deşi este departe, îi pasă atât de mult de voi. Rugaţi-vă pentru mine!’, a adăugat noul papă, care a fost aplaudat de mulţime.

Papa Francisc, fostul cardinal Jorge Bergoglio, şi-a luat acest nume în memoria Sfântului Francisc de Assisi, un simbol al simplităţii, bunătăţii şi al dragostei faţă de natură.

Sursa: Realitatea

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation