Tratamentul dintilor sensibili dupa albire

A savura o bautura rece sau a musca din ceva dulce si tare inseamna un impact major asupra dintilor, mai ales asupra celor care sunt tratati, incat sunt capabili sa ofere o durere imensa si ingrozitoare, in cazul in care dintii sunt sensibili. 

Albirea dintilor este o procedura comuna efectuata in cadrul cabinetelor si clinicilor dentare, fiind un aspect pe care majoritatea oamenilor tind sa il adopte inca de la varsta adolescentei. Cu toate ca este ceva cosmetic, pentru unii pacienti nu este niciun motiv medical sau de sanatate care sa le impiedice albirea dintilor. Din nevoia de a avea un zambet frumos, stralucitor, albirea dintilor este necesara. Aceasta procedura poate fi efectuata la un medic dentist sau la domiciliu, folosind benzi si geluri de albire. Un efect secundar observat de cei care au avut procese de albire ale dintilor a fost si sensibilitatea acestora in urma aplicarii procedurii de albire.

Contactul cu orice stimul, chiar si aer, apa sau alimente cauzeaza dureri dentare, rigiditate sau inflamarea gingiilor. Acest tip de sensibilitate poate avea loc daca procedura a avut un timp prea mare de aplicare sau daca dintii erau deja sensibili inainte de aplicarea procedurii. Unul din factorii care influenteaza albirea dintilor este si delimitarea concurentei, in vederea obtinerii celui mai bun pret albire dinti, care sa corespunda nevoilor financiare ale pacientilor. Se stie ca aplicarea unui tratament de albire la o clinica stomatologica este mai scumpa decat albirea dintilor acasa, insa ca si calitate nimic nu se compara. O clinica de albire a dintilor cum este si cea condusa de doctorul Serban este cea mai buna, pentru ca ofera profesionalism, garantia serviciilor oferite si implicit calitate la preturi accesibile.

Tratarea dintilor sensibili

Dintii omului sunt instalati in gingiile cavitatii bucale, incat in interiorul fiecarui dinte sunt o gama larga de tuburi dentinare, care protejeaza radacina si nervul de factorii externi. Aceste tuburi subtiri conecteaza nervul dintelui la suprafata exterioara a acestuia si sunt umpluti cu fluid. Atunci cand acest fluid se misca si se deplaseaza in interiorul radacinii dintelui, senzatia este una de dinti sensibili. Alimentele, substantele externe si tot ceea ce inseamna contact cu mediul extern pot lasa urme si implicit pot bloca capetele externe ale acestor tuburi, incat fluidele sa fie nemiscate.

Substantele chimice utilizate in albirea dintilor pot distruge aceste substante de blocare, incat suprafata dintilor sa fie cu mult mai sensibila. In aceasta privinta, drserban.ro recomanda utilizarea unor agenti de desensibilizare, pentru ca au efect similar cu un anestezic local. Eliminarea efectelor de durere, intepatura, dar si reducerea durerii dintilor sensibili sunt de recomandat dupa o procedura de albire a dintilor. Fluorura si nitratul de potasiu sunt cele mai cunoscute medicamente de acest tip, astfel incat orice pacient care a suferit o interventie de albire a dintilor sa se bucure de un zambet natural fara neplaceri.

De asemenea, folosirea medicamentelor antiinflamatorii timp de cateva saptamani dupa albirea dintilor este o optiune normala pentru a reduce durerea si pentru a calma dintii sensibili. Aceste medicamente lucreaza pe tuburile radacinei dintilor, incat sa reduca inflamatia nervilor unui dinte, ce pare agitat din cauza substantelor chimice din agentul de albire sau decolorare, utilizate si aplicate pe dinti. Reducerea zonei umflate si redarea bunei dispozitii sunt activitati pe care medicul stomatolog le aplica cu succes pentru fiecare pacient al sau.

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation