Un ciobănesc și un springer, „armele” vameșilor români

Un ciobănesc și un springer, „armele” vameșilor români

Un ciobănesc german și un springer spaniel sunt ”armele” redutabile ale vameșilor împotriva celor care încearcă să treacă granița cu bani nedeclarați, ascunși în cine-știe-ce locuri. Cei doi căței au trecut printr-un program special pentru a adulmeca orice bancnotă, indiferent de țara din care provine aceasta.

Din cele 11 exemplare ale ”armatei” canine a Autorității Vamale din cadrul ANAF doi patrupezi sunt ceva mai speciali. Speedy și  Billy, sunt două exemplare antrenate să găsească banii ascunși, nedeclarați la trecerea frontierei. Unul – Speedy -, își face ”meseria” la Halmeu, iar celălalt – Billy -, face parte din echipele vamale de control de la Aeroportul Otopeni.

”Jucăriile folosite la antrenament au fost puse lângă bani. Așa, ei asociază mirosul jucăriei lor cu cel al banilor. Sunt extrem de bine antrenați și nu le scapă nimic, chiar dacă e vorba de euro, dolari, lei sau de orice altă cupiură din orice țară din lume. Găsesc bancnote ascunse în haine rulate, în diverse locașuri sau chiar în rezervoarele mașinilor”, ne-a declarat Alexandru Ioniță, șeful echipelor canine ale ANAF.

La antrenamente, conductorii cățeilor folosesc drept ”momeală” tocătură de euro primită de la Banca Națională a Germaniei. Mirosul texturii și al vopselei de pe acești bani conțin mai toate elementele pe care le-ar putea avea o bancnotă din orice colț al lumii. Firește, atunci când e nevoie, Speedy și Billly se ”bagă” și la droguri sau la țigări pe care le ”marchează” fără nici problemă în timpul controalelor din vămi sau de la diverse percheziții.

Sursa: Libertatea

2

3

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation