Vadim Tudor: Dacă obţin funcţia de preşedinte al CGMB, renunţ la mandatul de europarlamentar

Preşedintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, care deschide lista de candidaţi ai formaţiunii pentru consilieri în CGMB, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că va renunţa la mandatul de europarlamentar în cazul în care va obţine, la negocieri, funcţia de preşedinte al Consiliului General al Municipiului Bucureşti. El spune că prioritatea numărul 1 a candidaţilor PRM, dacă vor câştiga alegerile din 10 iunie, este siguranţa cetăţenilor şi a străzilor, precum şi curăţenia, “într-o sintagmă suficient de acoperitoare – buna gospodărire a banului public”.
AGERPRES: Care sunt atu-urile candidaţilor formaţiunii dvs pentru primăriile de sector şi Primăria Generală a Capitalei?
Corneliu Vadim Tudor: Lumea ne vede ca pe un partid integru şi justiţiar, care nu poate fi acuzat de corupţie sau de trădarea interesului naţional. Candidatul PRM la Primăria Generală a Capitalei este prof. univ. dr. Petre Popeangă, fost secretar al Camerei Deputaţilor şi fost vicepreşedinte al Curţii de Conturi a României. Vă puteţi imagina, în calitate de primar general sau de viceprimar, ce controale poate să iniţieze şi să coordoneze un specialist ce nu poate fi păcălit de mafia imobiliară, a terenurilor şi de toate felurile care s-au dezvoltat în Bucureşti.

Eu însumi am decis să candidez pe locul 1 pe lista de consilieri generali ai municipiului Bucureşti pentru a imprima o anumită autoritate candidaturilor noastre şi a trage în sus lista de candidaţi ai partidului pe care îl conduc.

Dacă vom obţine (PRM – n.r.) un scor foarte bun şi eu aş putea, la negocieri, să obţin funcţia de preşedinte al CGMB, da! Mai am doi ani de mandat de europarlamentar. Dacă nu, îmi voi continua munca acolo (la Bruxelles şi Strasbourg – n.r.). Dar scopul mi-l voi atinge, pentru că va veni următorul clasat pe lista noastră de consilieri. Şi sunt oameni unul şi unul, foarte gospodari, care au dovedit că atunci când s-au apucat de o treabă au făcut-o foarte serios.

Atu-urile noastre sunt cele pe care nu le au contracandidaţii noştri. Uitaţi-vă la averile lor colosale: vile în ţară şi în cele mai exotice locuri din lume, cu banii amărâţilor de bucureşteni, iar oraşul e murdar, plin de şobolani, cu peste 400 de imobile cu bulină roşie neconsolidate. Problema locuinţelor sociale trebuie rezolvată: sunt peste 60.000 de cereri în Capitală. Trebuie ca acest dezmăţ să ia sfârşit. Dar e o luptă inegală, pentru că alegerile în România, mai ales cele locale, reprezintă o şcoală a hoţilor. Care dă mai mult, care vine cu pomeni electorale total ilegale, dar nimeni n-a primit nicio sancţiune. Cum să te lupţi cu o asemenea mafie? Noi nu avem bani pentru aşa ceva şi chiar dacă am avea nu încurajăm acest mod de a face politică.

AGERPRES: Ce scor mizaţi să obţină candidaţii formaţiunii dvs la alegerile locale din iunie?
Corneliu Vadim Tudor: Întâmplarea face ca eu să am surse de informare foarte bune la institutele de sondare a opiniei publice, pentru că meseria mea de bază e de sociolog şi ştiu scorurile primare înainte de a fi prelucrate şi falsificate. PRM are la nivelul întregii ţări 28% şi e plauzibil să fie aşa pentru că nu am fost la guvernare, nu avem corupţi, nu am semnat Tratatul cu Ucraina pentru a da Basarabia şi Bucovina, nu dăm aurul şi argintul de la Roşia Montană, nu am prăduit patrimoniul naţional. Eu la Preşedinţia României am între 39 şi 40%. În Capitală, serviciile secrete care servesc Administraţia Prezidenţială au făcut un sondaj acum câteva zile şi PRM apare cu 16,2%. Fără distribuire vom avea peste 10 consilieri generali, dar să se respecte voinţa electoratului.

Eu sunt liniştit şi nu sunt omul care să se îmbete cu apă chioară. Să îmi spună şi mie cineva care e motivul pentru care un partid care nu a fost la guvernare şi are personalităţi impecabile, ca Gheorghe Funar, arhitect Anca Petrescu, istoricul Gheorghe Buzatu, medicul Constantin Găucan (candidaţi la alegerile locale – n.r.) e mereu sub pragul electoral. Cine crede o asemenea enormitate? Cei care au venit acum la putere se grăbesc să schimbe pe toată linia serviciile secrete, secretarii de stat, departamentele, deconcentratele, ca să aibă ei aparatura de a fura. Ei îi ştiu pe cei de la PDL, care şi când dorm fură mai bine decât ăştia.

AGERPRES: Dacă veţi câştiga alegerile, veţi continua colaborarea cu PDL în CGMB?
Corneliu Vadim Tudor: Nu a fost nicio colaborare cu PDL. Dar, în situaţia în care USL, care se va dezmembra anul acesta pentru că e artificială, îşi dă importanţă mai mare decât are, cu cine vrei să colaborez? Acea colaborare din CGMB, cu care nu am fost de acord, am lucruri mai bune de făcut, a fost un protocol de colaborare strict administrativă, încheiat de un consilier general PDL cu unul din consilierii noştri, Victor Iovici, care, apoi, şi-a dat arama pe faţă şi a dezertat la partidul traseiştilor UNPR. Arătaţi-mi voi în cei cinci ani de colaborare vreo colaborare politică între noi şi PDL. Greul luptei cu mafia lui Băsescu eu l-am dus. Mie a vrut să-mi ridice decoraţia Steaua României, mie mi-a înscenat procese, pe mine m-a evacuat din sediul central al PRM şi din biroul meu de europarlamentar, pe noi ne-au scos din Parlament prin fraudă. Vin acum alţii şi culeg roadele luptei mele şi ale echipei mele. Cu cineva va trebui să colaborăm. Numai cu UDMR nu colaborăm, pentru că e un partid care nu s-a înscris legal la tribunal şi în programul şi statutul său figurează obţinerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice.

AGERPRES: În cazul în care candidaţii dvs ar câştiga alegerile, care sunt primele trei priorităţi ale candidaţilor dvs la PMB?
Corneliu Vadim Tudor: Prioritatea numărul 1 e siguranţa cetăţenilor şi a străzilor, a comunităţilor şi aici un mare rol revine Poliţiei Comunitare, care depinde de primării, care s-a înfiinţat, la începutul anilor ’90, la propunerea mea. Îi ziceam Garda Naţională, ca în timpul lui Caragiale şi Eminescu, dar au devenit gardienii publici şi apoi s-au transformat în Poliţia Comunitară. Rolul lor nu este să fie hingherii comunităţilor, cum i-a folosit Andrei Chiliman în sectorul 1. Repet ideea de principiu: siguranţa comunităţilor, a cetăţenilor, a străzilor.

O a doua problemă este lipsa de locuinţe. În Capitală sunt peste 60.000 de cereri de locuinţe. Există un deficit de locuinţe ieftine, sociale, în timp ce alţii îşi fac vile în zone rezidenţiale.
O altă problemă este curăţenia. Vin căldurile estivale şi o să ne mănânce şobolanii în Capitală, care e traversată de cursul unei ape ce are meandrele şi subteranele ei. Prin anii ’80, când s-a săpat tunelul metroului, turnam cu Televiziunea Română un reportaj de scriitor şi am aflat direct de la sursă, pentru că eram reporter AGERPRES, că s-a descoperit o pungă colosală în nisipurile subterane de pe talvegul Dâmboviţei de vreo nouă milioane de şobolani. Câteva săptămâni, industria chimică a României a fost trecută pe picior de deratizare, ca să-i stârpească. Iată unul dintre motivele pentru care sunt aşa de înfocat apărător al câinilor, nu numai pentru că îi iubesc atât de mult şi nimeni nu are dreptul să ia viaţa unui animal superior, dar acolo unde sunt câini nu sunt şobolani. Cei mai mari inamici naturali ai şerpilor şi şobolanilor sunt câinii.

Priorităţi ar fi mai multe, dar ele sunt cuprinse într-o sintagmă suficient de acoperitoare – buna gospodărire a banului public.

AGERPRES: Vă gândiţi la oportunitatea unei reorganizări administrative a Bucureştiului, având în vedere şi demersurile care au fost făcute în 2011 de organizare a unui referendum pentru Capitală?
Corneliu Vadim Tudor: Nu, nu. Mai binele este duşmanul binelui. Asta au spus-o strămoşii noştri latini şi au preluat-o Montesquieu şi Voltaire. De ce să schimbi ceea ce de bine – de rău a funcţionat. Eu spun că înainte împărţirea era relativ asemănătoare cu cea de azi, numai că sectoarele aveau denumiri de culori – sectorul de roşu, sectorul de galben, sectorul de negru şamd. Problema nu e reorganizarea. Asta e Capitala: mare şi lată. Să nu se mai ia din terenul agricol pentru că noi avem o comoară extraordinară în jurul Capitalei, un pământ arabil şi de grădinărit foarte bun, foarte productiv, dar l-au luat pentru vilele lor, pentru zonele lor rezidenţiale. Dacă nu eram eu şi PRM, ar fi luat şi cele 32 de hectare de sub Spitalul Fundeni. Dărâmau spitalul, că puţin îi interesa pe ei sănătatea populaţiei, şi trânteau acolo nişte hoteluri şi nişte vile de lux, dar ne-am bătut ca nişte lei în Parlament. Dar ne-am bătut şi pentru alte cauze: să nu vândă pe nimic Fabrica de Antibiotice Iaşi, să nu se dea CEC-ul la toţi escrocii şamd. Aşa cum nu e bună o reorganizare administrativă la nivelul întregii ţări, decât menţinându-se în acel pact de aderare. E un protocol de aderare şi o convenţie la UE cu regiuni de dezvoltare pentru accesare mai bună şi mai uşor de controlat a fondurilor europene. Nu am fost de acord cu schimbarea judeţelor. Cuvântul judeţ este una dintre cele mai grăitoare dovezi ale latinităţii poporului nostru, pentru că vine de la judicium, care în limba latină înseamnă judecător, acolo era reşedinţa împărţitorului dreptăţii, deci nu trebuie desfiinţate judeţele. Lăsaţi-le aşa cum sunt!

Sursa: Agerpres

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation