ZUZU ALBALACT – laptele cu chimicale periculoase

* Cand un fabricant de alimente recomanda consumatorilor sai un produs pentru ingerare zilnica inseamna ca avea de-a face cu un lapte sigur, asa cum ne-am astepta de la “ZUZU – lapte cu cacao si gust de ciocolata”.
* Fabricantul cu pretentii S.C. ALBALACT S.A. (sat Oiejdea, jud Alba) ofera un lapte suprachimizat pentru consum zilnic cu urmatoarea ispita: “ZUZU iti da in fiecare dimineata o portie rece de inspiratie ca sa incepi ziua cu mintea in alerta si gata de actiune”.
* Cu ne propune ZUZU ALBALACT, ca aliment procesat intr-o fabrica de “chimicale lactate”? Un lichid maroniu, cu aroma SINTETICA de ciocolata, colorat cu doar 0,5% pudra de cacao si indulcit cu zahar si sirop de glucoza-fructoza in cantitati considerabile. Mai precis, 50 g de zahar la o cutie “ZUZU-toxic” precum cea imortalizată de Romaniapress.ro.
* Imaginati-va ce inseamna sa consumi zilnic cate 50 g de zaharuri pentru un om sanatos sau copil sanatos care nu stie nimic despre diabet, obezitate si cancer la pancreas.
* Revenind la “chimicalele ZUZU-ALBALACT”, sa ne intrebam acum ce cauta ACIDUL CITRIC (E 330) – ca aditiv sintetic – in laptele ce ar trebui consumat in fiecare dimineata?
* Am dezvaluit in episoadele anterioare ale campaniei de presa Romaniapress.ro (continuata si la NASUL TV) ca avea de-a face cu acid citric obtinut din chimicale de sinteza. Mai exact, conform expertilor de la Facultatea de Chimie Alimentara (ultima reduta a stiintei, in acest domeniu al sanatatii alimentelor, inca neatacata de “mafia fabricantilor fara scrupule”, acest chimical E 330 nu are nicio legatura cu… citricele, cum s-ar crede. Se obtine din 1-3 dicloracetona prin tratare cu acid cianhidric, iar dupa saponificare se face o noua tratare cu CIANURA DE POTASIU.
* Reamintim fabricantului criminal ZUZU ALBALACT ca specialistii in toxicologie alimentara de la Institutul de Sanatate Publica din Romania au inregistrat ACIDUL CITRIC (E 330) in topul substantelor nocive, cu efect puternic cancerigen. (Avem documentatia oficiala si mergem cu aceasta in instanta si la parchete daca “mafia lactatelor cancerigene” ne va ataca si hartui cu procese penale sau civile!)
* Ne miram si de aparitia stabilizatorului CARAGENAN in laptele “ZUZU ALBALACT”, recomandat de acest fabricant de lactate procesate (suprachimizate) pentru consum zilnic.
* Experti nutritionisti din Occident (Franta, Marea Britanie, etc) au dezvaluit cu ani in urma ceea ce fabricantul criminal ZUZU ALBALACT ignora. Conform acestor specialisti, un consum zilnic de caragenan duce la diminuarea asimilarii mineralelor si poate provoca alergii si slabirea sistemului imunitar. Din septembrie 2007, in Marea Britanie acest chimical (pretuit de “Albalact”) a fost considerat ca unul dintre cei mai nocivi aditivi. Exista chiar unele cercetari, publicate deja, potrivit carora acest “E 407” ar favoriza aparitia tumorilor canceroase la intestine! Pofta buna cu ZUZU!
* Pentru a distruge complet sanatatea romanilor, fabricantul criminal ZUZU ALBALACT a mai inclus in reteta acestui lichid mizerabil inca un stabilizator: guma de xantan.
* De ce doi stabilizatori nocivi intr-un pahar de lapte ZUZU? “Albalact” nu ne-a raspuns corect la niciuna din intrebarile ce vizau aparitia acestor chimicale intr-un aliment recomandat consumului zilnic!
* Raspunsul primit la setul de sapte intrebari grave, tragice (care urmareau un interes legitim, public, al mass-media) a fost acesta: “Zuzu lapte cu cacao este produs in conformitate cu normele europene si romanesti care reglementeaza industria alimentara si respecta in totalitate legislatia privind ingredientele folosite. Ca urmare, produsul nostru contine numai ingrediente aprobate prin lege ca fiind sigure pentru consum, ingrediente utilizate in intreaga industrie alimentara. Mai mult, produsul nostru, alaturi de toate celelalte produse ale companiei, este controlat, analizat si avizat sanitar-veterinar si din punct de vedere al sigurantei alimentare pentru comercializare. Niciun ingredient folosit la fabricarea acestui produs si specificat clar pe eticheta nu pune in pericol sanatatea consumatorilor. Altfel, acest produs nu ar fi existat pe raft.”
* Raspund Romaniapress.ro in locul acestui fabricant de lactate suprachimizate. Guma xantan este un agent de ingrosare, gelifiant si suport pentru aditivii sintetici. Potrivit unor experti occidentali, acest E 415 poate provoca reactii cutanate si alergii respiratorii, astm.
* De ce Zuzu Albalact nu a raspuns la intrebarea despre tipul de aroma utilizat in facatura numita (pe eticheta) “BAZA CU AROMA DE CIOCOLATA”? Mai precis, pe ambalaj descoperim si formularea “AROME” – la plural, adica! Alo, mai fabricantule criminal din satul Oiejdea – Albalact, cate arome ai introdus in acest lapte Zuzu? Ce tipuri de arome sintetice ai strecurat intr-un lapte cu …”GUST” de ciocolata? De ce nu raspunzi la intrebarile legitime ale presei de investigatie, ale consumaatorilor intoxicati cu lichidul cancerigen “Zuzu – lapte cu cacao”?
* La fel de cinica mi se pare o alta ispita gastronomica trecuta pe eticheta “Zuzu Alabalact”: “Ia startul zi de zi cu un pahar de lapte cu cacao si gust de ciocolata care, baut rece dimineata, face mult mai zuzu viata”.
* Cinismul acestui fabricant criminal “ZUZU Albalact” este, acum, descifrabil pentru orice român. Sa ni se permita si noua, ziaristilor de la Romaniapress.ro, o formulare in acelasi stil mafiotic: “Un pahar de Zuzu cu CACA-O, baut dimineata, face si mai… CANCEROASA VIATA”. Alo, DNA, DIICOT?

Silviu Alupei

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation