15 focoase nucleare în România!

15 focoase nucleare în România!

Agitatie mare in lumea informatiilor militare dupa ce la varful sistemului s-a vorbit pentru prima oara, pe sleau, despre viabilitatea unui proiect privind relocarea de focoase nucleare in tara noastra. Iar surse din cadrul „celulelor de criza” care gestioneaza relatiile externe ale Romaniei vorbesc chiar de stabilirea unui numar concret, de 15 focoase nucleare, avute in vedere pentru a fi adapostite in baze militare americane din sudul tarii.

De altfel, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, inclusiv decizia surprinzatoare a mai-marilor NATO de a infiinta in Romania un Centru de constraspionaj militar ar avea legatura tocmai cu pregatirea terenului pentru a se stabili securitatea necesara unul proiect de o asemenea importanta vitala, cum ar fi posibila implmentare in sudul Romaniei, chiar in „coastele” zonei de influenta a Rusiei, a unei baze nucleare.

Desigur ca focoasele, despre care multi ar putea crede ca mai mult decat probabil vor fi stramutate dintr-o Turcie pe care aliatii occidentali si in special americanii se pot baza tot mai putin nu pot fi aduse peste noapte in Romania, dar cert este ca specialistii romani in contrainformatii deja lucreaza, alaturi de experti americani, la planurile colaterale de securitate.

De asemenea, este posibil si ca un asemenea proiect nici sa nu fie pus in practica, dar numai simplul fapt ca se are in vedere si se ia deja in calcul plasarea a 15 focoase nucleare pe tarmul Marii Negre reprezinta o mutare de care rusii trebuie sa tina cont pe tabla de sah globala a omenirii.

Iohannis a fost informat!

Cu toate ca nu este in niciun caz un presedinte-jucator precum Traian Basescu, Klaus Iohannis este totusi seful statului.

Asa ca, inainte ca acesta sa adreseze Parlamentului, in urma cu doar cateva zile, o scrisoare oficiala prin care sa solicite aprobarea infiintarii pe teritoriul Romaniei a detasamentului de Contrainformatii, care isi va desfasura activitatea pe langa Comandamentul Diviziei Multinationale de Sud Est din Capitala Romaniei, cu siguranta lui Iohannis i s-a explicat, fie si in linii mari, de ce este necesar acest centru de constraspionaj.

Pentru ca, oficial, singura explicatie a fost ca aliantii nord-atlantici considera ca in Romania, desi aceasta gazduieste deja doua structuri NATO infiintate dupa summit-urile din Tara Galilor si Varsovia, ar fi utila infiintarea detasamentului de contrainformatii „din cauza amenintarilor raportate in prezent”.

De asemenea, tot oficial, ofiterii de contrainformatii din tarile membre NATO care urmeaza sa fie detasati in tara noastra, cel mai probabil sub comanda militara americana, „vor sprijini trupele si structurile NATO din Romania cu informatii despre presupuse acte de spionaj sau sabotaj din partea unei forte ostile”, lasandu-se sa se inteleaga ca la mijloc ar fi vorba, bineinteles, de Rusia.

Sursa: National

Alan Nelson from California, executive officer of the USS Hampton, stands next to some Tomahawk missiles during a media visit to the Los Angeles-class, fast attack submarine USS Hampton in Hong Kong May 17, 2011. The submarine, which arrived in Hong Kong on May 15 for a port visit as part of its deployment to the western Pacific, is conducting the first port visit in three years by a US submarine to the southern Chinese territory.   AFP PHOTO / POOL / Vincent YU (Photo credit should read VINCENT YU/AFP/Getty Images)

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation