Amanta lui Oprea, recuperată de Băluță

Amanta lui Oprea, recuperată de Băluță

Fosta asistentă (și amantă, după mai multe surse) a lui Gabriel Oprea, pe vremea când acesta era vicepremier, a fost numită de Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, director interimar al Centrului Cultural European pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” (CCEUNB). La 24 de ani, Alexandra Dobre este dublu licențiată (în drept și științe politice).

Mai important, are sexapil. Ea este al patrulea ocupant al poziției de director interimar la CCEUNB, în decurs de numai câteva luni, după plecarea lui Cristian Șofron, în martie 2016. Șofron a fost urmat în funcție de cunoscuta actriță Catrinel Dumitrescu, dar aceasta „n-a făcut mulți purici” în post, cedându-l repede unui fost director de piețe.

Ce au în comun cultura și patrimoniul UNESCO cu piețele? Cu certitudine, ceva mai puțin decât au cu dreptul și politica. Ca atare, față de succesorul d-nei Dumitrescu, Alexandra Dobre pare un „upgrade”. Cum, desigur, a fost de bun augur pentru carierea d-rei Dobre trecerea de la UNPR, la PSD. Abia numită în post, a făcut valuri, evacuând din spațiu Cercul de pictură pentru copii. Evacuarea a generat protestul angajatelor afectate, persoane cu experiență și cu înaltă calificare, dar și al părințiilor copiilor care beneficiau de sfaturile organizatorilor Cercului. Expertul Nicoleta Zagura, care deține un doctorat în hemrmeneutică la Universitatea Babeș-Bolyai, acuză că, zilele trecute, când s-a întors dintr-o caravană prin siturile UNESCO din ţară, unde a fost plecată cu micuţii săi elevi, a găsit sala în care funcţiona cercul de pictură vandalizată, lucruri distruse, obiecte lipsă.

La dispoziția d-rei Dobre, muncitori au intrat în spațiu în lipsa ocupanților, pentru a „igieniza”, lăsând în urmă un talmeș-balmeș de obiecte de artă și saci de ciment. Cum între obiecte sunt multe lucrări ale copiilor, incidentul a stârnit supărarea acestora și revolta părinților, care au inițiat o petiție online în susținerea d-nei Zagura, unicul expert UNESCO din România în domeniul educaţiei artistice pentru copii, cunoscută în străinătate și numită în foruri internaționale. Aceasta a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, prin care invita copiii și părinții să treacă la atelier pentru a-și lua obiectele recuperate în urma vandalizării.

„Au fost distruse obiecte în atelierul de pictură al centrului cultural UNESCO, birou pe care l-am creat eu în 2009 când am ajuns aici. Nu am primit nicio hârtie scrisă, niciun document, pur şi simplu am venit aici şi m-am pomenit cu documentele deteriorate, biroul batjocorit”, declară Nicoleta Zagura, citată de portalul Epoch Times. „Domnişoara respectivă (Alexandra Dobre – n.r.), protejata domnului Gabriel Oprea, îşi bate joc de angajaţi. Nu numai eu sunt cea care m-am pomenit cu lucrurile în stradă şi chiar mă întrebam dacă să chem poliţia sau nu, fiindcă mi-au dispărut obiecte de mobilier din birou, obiecte personale”, adaugă expertul.

Zagura a declarat că așteaptă să discute, săptămâna viitoare, cu primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, iar dacă acesta nu va găsi o soluție rezonabilă, este hotărâtă să părăsească România.

Sursa: Puterea

 

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation