Andrei Pleșu: “Puiu Hașotti e de o ireversibilă proastă creștere”

Cum comentaţi declaraţia lui Puiu Haşotti despre voievozii din familia Basarabilor (“Din punctul meu de vedere, important este ce au realizat aceşti domnitori pentru România. Important este că s-au simţit români”)? 

Pentru mine, Puiu Haşotti încă nu s-a inventat. Nu ştiu cine este băiatul ăsta. Am auzit că este ministrul Culturii… Pe baza căror isprăvi a ajuns el în poziţia asta, nu ştiu. Am avut o mulţime de miniştri ai Culturii, dar toţi cei pe care i-am avut, chiar şi cei mai slabi, aveau un minim ambalaj cultural. Despre domnul Haşotti nu ştiu nimic. Nu ştiu cine e. Dacă e să mă iau după ce-a spus despre Neagu Djuvara (“Să-ţi fie ruşine Neagu Djuvara!”) trebuie să presupun că suferă de un tembelism intelectual acut. Şi, mai ales, că e de o ireversibilă proastă creştere.

Cum comentaţi înscăunarea lui Claudiu Săftoiu la TVR?

Este o recompensă jenantă pentru câţiva ani de clămpăneală anti-Băsescu la Antena 3 sau la alte televiziuni. Există, din păcate, destui inşi dispuşi să se vândă la preţuri mici.

Din tot ce se întâmplă acum în România, ce credeţi că va mai conta cu adevărat peste 10 ani?

România are această însuşire formidabilă de a fi etern imprevizibilă. Se pare că la noi, tot, şi binele maxim, şi răul maxim pot surveni de la o zi la alta, aşa că nu vă pot răspunde la această întrebare decât făcând abuz de imaginaţie. Oricum, sunt sigur că o mulţime din vedetele, de tot soiul, ale momentului de-acum nu vor fi nici măcar istorie. Vor fi neant.

“România are această însuşire formidabilă de a fi etern imprevizibilă.”

Sursa: Evenimentul Zilei

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation