Bacteria considerată drept “elixirul tinereții” – Toxina Botulinică

Injecțiile cu toxina botulinică, tratament cunoscut și sub numele de Botox, au devenit foarte populare pentru reducerea ridurilor și întinerirea feței. Efectele produse sunt doar temporare, însa prin continuarea tratamentului de-a lungul timpului ridurile de expresie existente pot dispărea. 

Pentru a ințelege cum de această bacterie a ajuns să fie considerată drept “elixirul tinereții”, trebuie să cunoaștem înainte cum acționează ea. Toxina botulinică este o proteină produsă în mod natural de bacteria Clostridium Botulinum. Atunci când o cantitate mică de Botox este injectată într-un mușchi, aceasta blochează semnalele nervoase care dictează mușchilor să se contracte. Efectul este de a paraliza mușchii faciali, ceea ce va duce la netezirea sau eliminarea ridurile din piele timp de câteva luni.

Preparatele injectabile sunt mult mai convenabile și mai puțin dureroase decât alte proceduri pentru reducerea ridurilor și de intinerire (peeling chimic, dermabraziune, laser, face-lift) dar trebuie sa tineți cont de faptul că efectul este si unul limitat.

Injecțiile se  fac rapid, nu necesită timp de recuperare și nu sunt la fel de complicate ca multe alte proceduri cosmetice pentru față. Tratamentul se adreseaza persoanelor intre 18-65 de ani, iar ridurile care pot fi netezite sunt cele produse de încruntare dintre sprancene, cele orizontale de pe frunte și liniile de expresie din jurul ochilor (laba gâștii).

Efectele toxinei botulinice încep să apară de obicei după 48 de ore, sunt complete la 2 săptămâni, și durează între 4 și 5 luni, moment la care, un alt tratament cu toxină botulinică este necesar. După câteva tratamente, efectul toxinei botulinice poate începe să dureze mai mult, uneori între 6 și 8 luni.

Mai multe informatii despre acest tratament gasiti pe site-ul Dl. Dr. Ion Zegrea: www.elysium.ro

Dr. Ion Zegrea

Medic Specialist de Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation