Bilete la Trump sau… unde mai fugim de-acasă?

Bilete la Trump sau… unde mai fugim de-acasă?

Premierul (nu ala de la tobe, ala de-aci…) pleaca un pic in State. Premierul (nu asta, de-aci, ala adevaratu’ – Dragnea) a plecat in State. Ghita a plecat in… Las-o, ca aici e cu ghiocul! Johannis a plecat de la sedinta de guvern, tragand dupa el doi elefanti… Dodon a plecat la Putin sa invete geografie, iar Putin n-a plecat nicaieri, ca e pretutindeni… in cuget si-n simtirile Dodonului.

Codruta a plecat de la Digi TV, calare pe situatie, iar Digi TV a ramas acolo, desigur. Americanii, chiar si ei, unii pleaca la Trump, altii bisnitaresc biletele gratuite… alea cu care ai voie sa stai la un kilometru de Trump. Dragnea ce bilet o avea? I-o fi platit PSD-ul un loc la o juma de mila? – mila in sens de distanta, ce credeati… Iar lui Grindeanu in spatele lui, pe aleea catre hamburgeri… Sa fie gata, la o adica!

Asadar, pauza mare trei zile… nu tu o scutire de taxe, nu tu o gaura, nu tu o amnistie, ceva… Propun sa fie, la Guvern, zilele usilor deschise (in ciuda curentului…), sa vina elevii dimineata, doua ore, alea in care pot chiuli cu dispensa de la Firea, sa viziteze birourile, coridoarele, garajul, steagurile, sa fie parte a istoriei prezente, in lipsa istoriei…

De dorit ar fi sa le dea si cate o lege, asa in facsimil, s-o parcurga… rapid, (hai si steaua, treaca de la mine!) chiar daca n-o inteleg, N-ar fi singurii!

Cu noi e mai simplu – cand se intorc executivii si dau gratierea (sau lovitura de gratie…), o luam care pe unde poate, ca ies baietii de la mititica, veseli… O sa fie coada la cumparat Amstaff-i, ca pe vremuri la unt…

Acestea fiind plecate, duse ce mai!, bajenia romanilor poate sa inceapa… Nota: bajenie egal fugă (vremelnică) a populației din cauza invaziilor, a persecuțiilor sau a asupririi… si din cauza jafurilor administrative (DEX) Pe bune?

Sorin Alexandru Șontea

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation