Cafeaua “3 în 1” duce la cancer

Tipul de cafea “3 în 1” conține aditivi cancerigeni și nu ar trebui consumată! În plus, în combinație cu tutunul, declanșează cancerul.

Doctorul nutriționist Gheorghe Mencinicopschi susține că zahărul şi îndulcitorii chimici de sinteză, care se regăsesc în cafeaua “3 în 1”, fac rău persoanelor obeze sau diabeticilor.

Cafeaua de tip ”3 în 1” este de fapt ”un amestec de cafea solubilă, zahăr și îndulcitor”. Vă prezentăm conținutul acesteia, ca să ştiți de ce trebuie să vă feriți!

1. Zahăr și sirop de glucoză

2. Doar 13 % cafea solubilă

3. Ulei vegetal hidrogenat

4. Proteină din lapte

5. Stabilizatori: fosfat de potasiu E 340, polifosfat de sodiu E 452

6. Emulsificator: mono și digliceride ale acizilor grași E 471

7. Agent antiaglomerant: dioxid de silicon E 551

8. Îndulcitori: aspartam E 951, care conține o sursă de fenilalanină, acesulfam K E 950

9. Colorant betacaroten E 160a

10. Energie la 1,745kj/415 kcal: proteine 2,8; glucide 71,5 și lipide 13 gr.

Uleiul vegetal hidrogenat, în opinia doctorului Menci, afectează sistemul nervos şi pe cel cardiovascular. De asemenea, aditivii pe bază de fosfor dezechilibrează balanța calciu-fosfor, împiedicînd astfel fixarea calciului în oase.

Cafeaua de tip “3 în 1” conține îndulcitori intenși acalorigeni E 951, E 950, cu efecte negative asupra sănătății, iar spartamul și acesulfamul K sînt considerate de către oamenii de știință ca fiind cancerigeni.

Atât fumătorii cât şi nefumătorii pot avea un risc ridicat de cancer pulmonar datorită colorantului betacaroten. În compoziția produsului există surse ascunse de sodiu, fosfor și fenilalanină.

Băutura de tip “3 în 1” nu este indicată adolescenților, femeilor însărcinate și femeilor care alăptează. Persoanele cu densitate osoasă scăzută (osteoporoză), cele cu afecțiuni cardiovasculare și cerebrovasculare, hepato-renale și maladii neurodegenerative trebuie să evite cafeaua “3 în 1”.

Medicii recomandă să cumpărați cafea naturală boabe, care să fie măcinată în fața clientului sau măcinată chiar de dumneavoastră, acasă! (D.B.)

2

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation