CE a publicat raportul MCV: Semne încurajatoare pentru România

Purtătorul de cuvânt al CE, Mark Gray, a prezentat, miercuri, concluziile raportului despre evoluţia Justiţiei din România, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Concluziile şi tonul acestui document urmează să aibă un impact extrem de puternic asupra procesului de aderare a ţării noastre la Spaţiul Schengen.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray, a explicat, miercuri, la Bruxelles, că raportul MCV pentru România este văzut de Comisie ca ”pe un semnal de încurajare ca să nu mai existe haosul politic din ultimul an”, iar acesta poate fi folosit de statul român pentru a vedea ce mai trebuie făcut, scrie NewsIn.

”A fost un an dificil, a fost un an greu, Comisia vede acest raport ca pe un semnal de încurajare ca să nu mai vedem haosul politic din ultimul an, aveți un nou Guvern, există un Parlament nou, cu un mandat foarte clar și ambele instituții, mai ales Guvernul, și-au luat angajamentul clar, în public, de a combate coruptia, de a asigura statul de drept, respectarea statului de drept și independența sistemului judecătoresc”, a explicat Mark Gray, întrebat fiind dacă raportul MCV are totuși un ton pozitiv față de comentariile din ultima perioadă despre România.

Gray a mai explicat că Comisia Europeană a văzut progresele României din ultima perioadă dar a punctat că ”ar fi vrut ca toate cele zece recomandări să fie respectate”.

Sursa: Realitatea

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation