Ce fructe şi legume corespund organelor

Natura conține, în diversitatea ei, multe fructe şi legume destinate în tratamentul numeroaselor afecțiuni. După forma lor exterioară sau văzute în secțiune, fructele şi legumele au corespondențe cu anumite organe din corpul nostru.

Dacă tăiem un morcov rondele putem observa asemănarea cu ochiul uman: pupila, irisul și liniile radiale. Şi e dovedit științific că morcovii măresc semnificativ fluxul de sânge și funcția ochilor.

Roșiile au patru cămăruțe și sunt de culoare roșie. Inima noastră este la fel: de culoare roșie și are patru camere. Toate studiile de până acum arată ca roșiile conțin foarte mult licopen și hrănesc sângele și inima.

Există soiuri de struguri în forma inimii. Fiecare strugure arată ca o celulă sangvină, iar toate cercetările moderne arată că strugurii sunt foarte buni pentru inimă și îmbunătățesc calitatea sângelui.

Forma creierului o găsim în nucă, dar în miniatură: emisfera stânga și dreaptă şi cerebelul, iar pliurile sunt similare cu cortexul cerebral. S-a dovedit ştiințific că nucile stimulează producerea a 40 de substanțe chimice active – neurotransmitatori, pentru funcționarea normală a creierului.

Boabele de fasole sunt similare cu rinichii şi au rol în menținerea funcției renale. Țelina, rubarba, prazul și multe alte legume seamănă mult cu oasele. Aceste legume consolidează structura osoasă.

Foarte interesant este faptul că oasele au în componență sodiu în procent de 23%, iar legumele corespondente conțin acelaşi procent de sodiu. Daca dieta noastră nu ne furnizează suficient sodiu, organismul va începe să-l ia din oase.

Fructul de avocado, vinetele şi perele vindecă uterul feminin și colul uterin și au exact forma acestor organe. Ultimele cercetări ne indică faptul că o femeie îşi poate echilibra hormonii prin consumarea unui fruct de avocado pe săptămână.

Şi un alt element surpriză din natură: este nevoie de exact 9 luni pentru ca dintr-o floare de avocado să crească și să se coacă un fruct! Fiecare fruct de avocado conține peste 14.000 de constituenți chimici fotolitici, iar știința modernă a studiat doar 141 dintre ei.

Smochinele, prin aspectul lor sunt pline de semințe și cresc în perechi, iar utilitatea lor se dovedește prin mobilitatea crescută a spermei, și combaterea infertilității masculine.

Cartofii dulci au forma unui pancreas și au ca proprietate echilibrarea indexului glicemic la diabetici. Măslinele îmbunătățesc funcția ovarelor şi arată precum ovarele.

Citricele: portocalele, mandarinele, grapefruitul, pomelo arată ca glandele mamare ale femeilor și într-adevăr sporesc mișcarea limfei în sân.

Ceapa aduce cu celulele corpului, iar cercetările moderne au demonstrat că ceapa ajută la eliminarea toxinelor din toate celulele corpului. Usturoiul, de asemenea, curăță organismul de toxine și radicali liberi. (D.B.)

2

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation