Ce haine împiedică eliminarea toxinelor

Peste 70 % din chimicalele cu care intrăm în contact se absorb în piele. Fibrele artificiale și stranse împiedică oxigenarea naturală a pielii și eliminarea toxinelor, plus ca au în conținut multe chimicale nocive corpului uman, care atacă lent și sigur.

Chimicalele pot fi de origine cosmetică, casnică, dar se pot regăsi și în fibrele hainelor. Acestea pun în pericol sănătatea personală și ne afectează fără să ne dăm seama.

De obicei alegem îmbrăcămintea în funcție de aspect şi mai puțin pe criteriu de compoziție. Ar trebui să ne preocupe compoziția materialului și să alegem în funcție de ceea ce ar fi cel mai sănătos și confortabil pentru corpul nostru.

Lenjeria intimă este prima care vine în contact cu pielea noastră. Aceasta trebuie să fie 100% naturală, lejeră și comfortabilă, în special la doamne și domnișoare. În caz contrar se poate ajunge la complicații nedorite: infecții urinare sau genitale.

Chimicalele folosite la fabricarea tuturor fibrelor sintetice au contribuit la distrugerea lentă a sistemului imunitar, la probleme legate de comportament și au dus chiar la cancer. Evitați pe cât posibil îmbrăcămintea cu Acril, Poliester, Nailon, Raion(vascoza), Acetat, Triacetat!

Alegeți hainele din fibre 100% naturale gen bumbac, in, cânepă, lână sau mătase! Şi acestea sunt crescute cu multe pesticide si sunt tratate chimic, insa nu atât de îndelung.

Fibrele sintetice sunt îmbibate, în decursul procesării, cu diverși compuși chimici care ulterior sunt absorbiți de piele, chiar dacă au fost supuse spălării repetate.

O țesătură moale și plăcută la purtare, rezultată dintr-un material aspru are nevoie de un proces îndelung de manipulare chimică. De exemplu vâscoza este făcută din pulpă de lemn, tratată cu chimicale printre care soda caustică și acidul sulfuric. Elementele chimice de fixare a culorii sunt extrase din metale grele, iar acrilul este compus din polycrylonitriles, compuși care sunt extrem de toxici pentru corp și cancerigeni.

De aceea este recomandat ca imediat ce ați cumparat un articol de îmbrăcăminte, să-l spălați cel putin odată înainte de purtare şi neapărat fără balsam de rufe. Acesta din urmă conține foarte multe chimicale nocive care rămân pe haine și care nu se clătesc în totalitate.

Sfatul este să folosiți detergenți cât mai naturali atât pentru haine cât și pentru curățenia casei, cum ar fi cei non-toxici. (D.B.)

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation