Ce trebuie sa stii despre vitamine

Organismul uman are nevoie de vitamine   pentru a funcționa corect.  Existența lor în organism în cantitatea ideală ne ajută să ne menținem o stare de sănătate bună, iar lipsa lor provoacă numeroase afecțiuni. Însă, trebuie să știi că beneficiile acestora depind de doza în care sunt consumate.

Așadar, descoperă mai jos care sunt beneficiile vitaminelor:

Vitamina B3 este necesară organismului pentru a-l ajuta să transforme alimentele în energie, pentru a îmbunătăţi circulaţia sanguină, precum şi nivelul de colesterol din sânge. Oamenii de ştiinţă au descoperit că vitamina B3 consumată în exces poate reduce lipoproteinele cu densitate scăzută (LDL) sau trigliceridele, insă în acelaşi timp poate mări lipoproteinele cu densitate înaltă (HDL). Astfel, doza necesară pentru a contracara aceste efecte, nu trebuie să despasteasca o mie de miligrame pe zi. Vitamina B3 trebuie consumată sub prescriptie medicală.

Vitamina C: Studiile au demonstrat că trebuie să consumăm alimente bogate în vitamina C deoarece aceasta reduce riscul de apariţie al cancerului şi al afecţiunilor cardiace, însă nu se cunoaşte cu certitudine dacă suplimentele alimentare cu vitamina C oferă aceleaşi beneficii. De asemenea, există puţine dovezi ştiinţifice care să dovedească că vitamina C previne gripa sau diminuează simptomele acestei afecţiuni.

Vitamina D poate fi produsă de organismul uman atunci când este expus la soare. Cu toate acestea, în Statele Unite ale Americii tot mai multe persoane prezintă deficienţă de vitamina D. Oamenii de ştiinţă au dovedit faptul că vitamina D şi calciul pot preveni osteoporoza şi diminua fracturile osoase. De asemenea, noile cercetării au arătat că vitamina D diminuează durerile şi afectiunile musculare, tulburările autoimmune, precum artrita şi scleroza multiplă, afecţiunile cardiovasculare, dar şi câteva tipuri de cancer.

Aşadar, înainte de a decide să începi să consumi vitamine este important să vorbeşti cu medicul tău şi, în funcţie de rezultatul investigaţiilor, să-ţi recomande vitaminele de care corpul tău are nevoie şi mai ales, doza.

Tatiana Stefan

Sursa: mujeresinternacional.com

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation