Ciocolata ca medicament

Atât de îndrăgita cocolată (şi nu numai pentru copii) are o serie de recomandări medicale deloc de neglijat. Aceste recomandări apar pe site-ul clinicii Mayo, de unde le-am preluat şi noi. În toate cazurile se face precizarea că sunt necesare studii suplimentare pentru a se ajunge la o concluzie categorică.

Antioxidant – Cacaoa este o sursă bogată de flavonoide. Aceşti compuşi pot proteja organismul de efectele distrugătoare ale chimicalelor cunoscute sub numele de radicali liberi.

Efectul subţierii sângelui – În timp ce unele studii au sugerat că flovonoidele din cacao pot avea un efect de subţiere a sângelui, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a se trage o concluzie.

Sănătatea cardiovasculară – Unele cercetări sugerează că o dietă bogată în flavonoide poate ajuta la combaterea bolilor de inimă.

Constipaţia – Fibrele din coaja de cacao pot fi o sursă preţioasă de fibre alimentare. Dovezi preliminare sugerează că aceste coji de cacao pot fi eficiente în tratarea constipaţiei la copii.

Hipercolesterolemia – Unele studii sugerează că untul de cacao şi ciocolata pot scădea colesterolul.

Hipertensiunea – Unele studii au sugerat că ciocolata poate să scadă presiunea arterială.

Respingerea insectelor – Studii preliminare au sugerat că uleiul de cacao poate fi eficient în depărtarea insectelor.

Bolile de piele – Studiile au sugerat că flavonoidele, care se găsesc în cocolată, pot proteja împotriva arsurilor solare.

Vindecarea rănilor – Untul de cacao poate hidrata pielea, poate preveni vergeturile în timpul sarcinii şi poate ajuta la vindecarea cicatricilor.

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation