Consiliul Judeţean Sălaj vinde secţia de Oncologie a Spitalului din Zalău

Consiliul Judeţean Sălaj scoate la licitaţie publică clădirea din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău în care a funcţionat secţia de Oncologie.

Consiliul Judeţean Sălaj a hotărât, în cadrul şedinţei ordinare, să demareze, în perioada imediat următoare, licitaţia pentru vânzarea clădirii şi a terenului aferent din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în care a funcţionat, până în septembrie 2010, secţia de Oncologie din cadrul Spitalului şi, în prezent, mai funcţionează câeva birouri administrative la etajele III ş IV. Decizia de vâzare a imobilului a fost luată în urma efectuării unei evaluări din partea experţilor care au constatat că reabilitarea clădirii ar implica costuri foarte mari, pentru că starea imobilului este dezastruoasă.

“Vânzarea acestui imobil şi a terenului aferent este motivată şi de faptul că imobilul se află într-o stare avansată de degradare, iar pentru desfăşurarea oricăror activităţi în aceste spaţii sunt necesare executarea unor lucrări de reabilitare şi modernizare foarte costisitoare în momentul de faţă”, se precizează în expunerea de motive a preşedintelui Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc.

Preţul de pornire al licitaţiei a fost stabilit de evaluator la 13,18 miliarde de lei vechi pentru 320 mp de teren şi 1499,60 mp suprafaţă construită desfăşurată, iar din comisia de licitaţie vor face parte patru consilieri judeţeni – Livia Chende, Dumitru Chiş, Ştefan Fodor şi Viorel Raţiu – votaţi prin vot secret.

Singura obiecţie a consilierilor judeţeni a fost legată de vânzarea imobilului înainte ca birourile să fie mutate de acolo, însă Tiberiu Marc a precizat că, până la finalizarea licitaţiei şi semnarea contractului de vânzare-cumpărare, birourile vor fi mutate în clădirea principală. În plus, evaluarea deja realizată în luna noiembrie a anului trecut este valabilă numai 120 de zile şi, în cazul în care nu este demarată licitaţia acum, va fi nevoie de o altă evaluare, care va întârzia vânzarea imobilului.

Cladirea peţită încă din 2010

În expunerea de motive a proiectului de hotărâre se precizează că, în decembrie 2010, Salvosan Ciobanca a transmis Consiliului Judeţean o adresă scrisă prin care solicită cumpărarea întregului imobil pentru dezvoltarea unor circuite medicale. La jumătatea anului trecut, mai exact în şedinţa din 30 iunie 2011, printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean, imobilul cu pricina şi terenul aferent au fost trecute din domeniul public în domeniul privat al judeţului, tocmai cu scopul de a fi vândute prin licitaţie publică conform prevederilor legale.

În prezent, Salvosan Ciobanca deţine prin concesionare spaţiile de la parter şi de la etajul II al imobilului, iar imobilul scos acum la vânzare prin licitaţie face legătura între celelalte două imobile aflate deja în proprietatea Salvosan.

Solicitarea de vânzare a spaţiului în care funcţionează o parte a structurii administrative a Spitalului Judeţean şi spaţii ale Salvosan Ciobanca a fost analizată în comitetul director al Spitalului. Tiberiu Marc precizează că, printr-o adresă scrisă emisă la finele lunii decembrie 2010, conducerea Spitalului a comunicat Consiliului Judeţean că nu se opune demersului de vânzare a clădirii, deoarece intenţia lor este să mute birourile administrative în clădirea principală, pentru eficientizarea activităţii.

Iulian Duma

 

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation