Cu copil, cu cățel… la lovitura de stat!

Cu copil, cu cățel… la lovitura de stat!

Unu: cand am iesit duminica seara pe strasse, mi-am uitat acasa catelul. Doi: dupa ce ca mi-am uitat catelul, pierzand astfel niste banuti, nu mi-am luat nici remuneratia, la sfarsit, sa ciugulesc si eu macar ce mi se cuvenea… asadar, fiasco total! Si plimbat si strigat si cu banii luati! Asa mi se intampla mereu… nu gasesc niciodata casieria dupa astfel de plimbari… E drept, pentru aia de stanga n-am iesit, asa ca… o fi la ei acolo!

Nedumerit, am inceput sa-i intreb pe copiii din jur – ei de unde isi ridica recompensa, si nimic… Unii dintre ei ma priveau de sus, de pe umerii parintilor, dar nu m-au bagat in seama… Cu cateii a fost si mai complicat – am vrut sa le inregistrez raspunsurile si sa i le duc catelului meu, sa mi le traduca, dar si astia se plimbau agale…

In rest, plictiseala mare… Ce sa intelegi din cateva zeci de mii de persoane iesite la plimbare intr-o frumoasa seara de ianuarie, ca sa socializeze in fata guvernului? – cladirii guvernului, ca guvernul era ba pe aeroport, ba in aer… Eu cred ca si acum e tot in aer…

M-am tot uitat in stanga (nu, ca stanga nu era acolo…), in dreapta, dar statul ala nu l-am vazut, statul ala lovit, de pe FB-ul lui Dragnea… Am vazut doar smetia pe care cativa – vreo juma’ de suta de mii de agenti undercover, deghizati in stapani de catei si in parinti de copii, risipiti prin tara – le-au dat-o baietilor dornici de amnistie, gratiere, si-alte de-astea!

Apoi, tarziu in noapte (mama, ce romantic suna!) am ascultat (si vazut) elucubratiile multor parelologi de pe micul sau marele ecran (dupa buget, coane…), dintre care niciunul nu fusese la plimbare… presa vorbind despre presa… c-asa e-n tenis! Si iar m-am repezit la geam! Nu-i panica, man! Statul era acolo, la locul lui, liber, pregatit sa sarbatoreasca – a cata oara? – Ziua Uimirii!

Sorin Alexandru Șontea

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation