Cum să furi… zece miliarde!

Cum să furi… zece miliarde!

Dragnea dadu ieri la Grind(e)a-nu cu Ciolos… ca luara aia, furocratii, vreo zece babane din averea poporului. Ca rectificara criticatii in plus, da’ le iesi in minus… Ce nu spuse el e ca oricum a inghitit, in timpul campaniei, cifrele ca pelicanul. Daca puneau aia mai mult pe hartie, isi facea Dragnea programul pe pib-ul SUA. Asa… ii iese cu virgula la pomeni si nu e bine…

Asa ca puse de-o ancheta (parlamentara, desigur!). Eu zic ca nu e nevoie de ancheta parlamentara cand il ai pe Cosea, everyday on TV, any TV, Cosea care facu si el parte din mai multe partide, partidute, partidulete… asa ca le stie pe toate. Iar daca nu e suficient, exista Gusa, Cozmin Gusa, care si-a cumparat TV ca sa-l asculte si pe el cineva, subalternii mai ales… Ce nu ne explica Gusa, care explica orice, oricand, in direct, prin telefon, prin video-telefon, prin bigofon (bravo San A.!), prin parlofon, azi din Cluj si maine din toata tara (ca si Raresul lui, care se odihneste acum, ca a tras in jugul lui Iohannis pana a facut bataturi la buze…) e cum a facut el, atotstiutorul intr-ale politichiei, sa ia sub 1% cand si-a facut si el partidulet, el si Lavinia… Un partid subtire ca acul de PIN… pai deh, nu-i mai avea in spate nici pe Nastase, nici pe Basescu… vinovatii de serviciu de-acum.

Asadar, asistam la filmul, “Cum imi furara bruxelocratii zece miliarde”. Scenariu, regie, imagine, muzica, cascadorie, interpret principal Liviu. Cum care Liviu? Unde esti tu Sergiule, cum te dusesi tu… Da’ lasa, ca ia si asta la Can-Cannes ceva… De la europeni. Asa, de debut… Palma de aur, sau Uitatura sigura, depinde de juriu!

A bon entendeur, Salut!

Sorin Alexandru Șontea

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation