E-n firea iepurailor de Paște!

E-n firea iepurailor de Paște!

Turturii si acadelele au inundat orasul… Ouale cat Casa Scanteii, la fel… Aseara, tarziu, pe stalpi apareau si iepurasii… e-n firea lucrurilor, in fond! Comentarii cu miile de pe FB, cum ca totul e un kitch, ca desi scenografii sunt cine sunt, s-au putin kitch-izat si ei, ca de ce Ministerul (IN)Culturii nu s-a sezizat INside…, ca de ce arthitectii n-au luat pozitie… Pai au luat – una de “drepti”!

Vorbe, prieteni, vorbe… Asta e nimic. Sa vedeti peste cativa ani cand gradina de la Cotroceni va fi plina de iepurasi, terenuri de tenis in nocturna, piscine etc. Cand fiecare incapere din palat va fi administrata de cate o firma, externalizata prin internalizare, ca am vazut modelul…

Alta intrebare, insa: ce facem cu diversele analize si luari de cuvant ale unor economisti de meserie, sau ale unor bancheri, sau ale unor oameni de afaceri care tot spun ca bugetul e la pamant…? Ca s-au deja toti banii de investitii, si ca se va umbla pe ici, pe colo… pe la pensii private, pe la cota unica… pe la imprumuturi externe? Alo, vreti sa va veniti in fire, intai, si apoi sa tzurtzurizam iepurind ouator si banal Bucurestiul?

Cred ca si opozitia se pregateste de Paste… cloceste de cam mult timp, dar nimic! O disparitie sabatica… cred! E post probabil, si de aceea nu trebuie atacat nimeni… Sa ne iubim si fim iubiti la umbra stroboscopica a instalatiilor de Craciun/Paste! Propun

sa nu mai dam banii pe scos turturi, sa-i lasam acolo, tot anul… si doar sa adaugam din cand in cand iepuri…si steaguri cu prilejul diverselor sarbatori nationale. Putem lasa si steagurile, ca in Paris… si iar economisim de-o ciorba!

E post, e-adevarat… dar si cei din diverse posturi ar trebui sa devina mai smeriti… Bing-bang! Bing-bang! Ding (cu D…)- dang! Alo, vreti sa va veniti in fire, intai, si apoi sa tzurtzurizam iepurind ouator si banal Bucurestiul?

Sorin Alexandru Șontea

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation