Este microneedling prea bun sa fie adevarat?

Nu trebuie sa recurgem intotdeauna la operatii pentru a obtine o piele intinerita.Una dintre variantele nou aparute este procedura medicala minim invaziva ce poarta denumirea de microneedling sau terapia de inductie a colagenului ale carei metode sunt in acelasi timp simple,  tentante si greu de crezut.

Daca va confruntati cu diverse probleme ale pielii cum ar fi liniile sau ridurile fine, cicatricile usoare produse de acnee sau de soare, sau poate doriti sa imbunatati culoarea si textura pielii, microneedling-ul medical poate fi o optiune de luat in calcul.

Daca nu ati auzit pana acum de aceasta procedura, tratamentul  foloseste un dispozitiv portabil de rulare numit dermaroller care este acoperit cu multe ace mici aflate la distante mici.Principiul terapeutic prin care acţionează terapia de inducţie a colagenului este acela de a crea o leziune controlată sub suprafaţa pielii, în acest fel provocând organismul să răspundă prin formarea de noi straturi tisulare de fibre de elastină şi colagen (neo-colageneză), precum şi de noi capilare de sânge (neo-angiogeneză) pentru a îmbunătăţi aprovizionarea cu sânge a zonei tratate. În acest fel pielea se îngroaşă şi capătă volum ca răspuns la aceşti stimuli, efectul final fiind acela de netezire a cicatricilor, a ridurilor fine, şi a altor modificări ale texturii pielii. În plus faţă de efectul de inducţie a colagenului, canalele produse de micro-ace permit absorbţia mai eficientă a cremelor şi substanţelor active prin stratul superficial al pielii, aplicate în imediat după efectuarea procedurii

Va intrebati daca este dureros? Acesta poate fi dureros dacă este folosit la mare presiune, desi unii pacienti descriu tratamentul ca fiind doar “ușor incomod”. Dispozitivele sunt disponibile cu diferite lungimi de ac, care pot afecta, de asemenea, nivelul de confort al pacientului. În plus, se recomanda administrarea unui anestezic local înainte de fiecare tratament.

De ce ar vrea cineva să facă acest lucru?

Printre cererile de microneedling se enumara îmbunătățirea zonelor afectate de vergeturi și cicatrici (acnee, traume), riduri fine de la nivelul fetei, decolteului, mainilor , picioarelor sau pierderea parului.Destule dorinte care sa se incadreze perfect in teoria conform careia “frumusetea si fericirea sunt o activitate si nu o stare “dupa cum spunea Aristotel.

Dr. Ion Zegrea

Medic specialist de chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation