Flavius Biea, un nume pe care pariez

Departe de mine de a mă considera vreun Oracol, dar cred că, în curând, boxul ne va încununa cu noi bucurii. Flavius Biea, un timişorean în vârstă de 26 de ani, a „bifat” deja 8 victorii la profesionişti şi visează să calce pe urmele lui Lucian Bute, cel care de altfel îl şi antrenează. 

Fost campion mondial şi european la cadeţi, Biea şi-a început cariera la profesionişti în 2013, în Germania şi apoi s-a mutat în Canada, sub îndrumarea promotorului Cristi Gănescu. Deşi nu am pretenţii că sunt un specialist în domeniu, experienţa şi flerul îmi spun că Flavius Biea poate deveni, nu peste multă vreme, noua stea a boxului profesionist românesc. Este deja un personaj cunoscut în “fenomen”, dar victoriile pe bandă rulantă obţinute în Canada nu l-au transformat, însă, într-o vedetă „cu fiţe”, iar acesta mi se pare “amănuntul” cel mai important.

Flavius va boxa pe 24 octombrie într-o nouă gală. Adversarul său va fi caraibeanul de 42 de ani Christopher Henry, care a boxat în 51 de meciuri din care a câştigat 25. “Am un adversar foarte experimentat. Chiar dacă are 42 de ani, voi lua meciul foarte în serios pentru că el are o vastă experiență. Probabil încă o victorie îmi va deschide noi oportunități și îmi va da o încredere mai mare. Vreau să continui parcursul fără greșeli în boxul profesionist” a declarat Flavius, pentru timisplus.ro.

 

De ceva vreme, Flavius şi-a reluat antrenamentele la Montreal. “Mă simt extraordinar acolo, pentru că Lucian Bute, Cristi Gănescu şi Jo Jo Dan au grijă de mine şi mă învaţă tot ce ştiu. Nu am semnat deocamdată cu nici un club. Cristi Gănescu mi-a obţinut licenţa de boxer profesionist astfel că deocamdată lupt fără să aparţin vreunui club. De altfel, nici nu mă grăbesc să semnez un contract, important e să mă pregătesc cât mai bine şi să boxez cât mai mult. Sigur, titlul mondial este visul meu, dar până atunci mai e mult”, îmi spunea el, cu vreo două săptămâni înainte de revenirea pe continentul american.

Părerea mea referitoare la boxerul timişorean este justificată şi de spusele lui Mihai Leu, care declara, nu demult, pentru ziarul ring: „Dacă îşi va menţine ritmul, Flavius se va pregăti bine şi va avea un program bine stabilit, Biea ar putea lupta peste un an pentru titlul mondial. Ar trebui să boxeze de 6 – 8 ori pe an şi să aibă evoluţii constante. Este un tip serios, ştie că boxul este şansa lui în viaţă şi îşi vede de treaba lui. În particular, este foarte apropiat de părinţi şi de soţie, chiar dacă familia nu l-a văzut boxând în Canada decât la ultimul meci. În plus, Lucian Bute are foarte multe relaţii în Canada şi îl poate sprijini pe Biea inclusiv cu semnarea unui contract. Important este, însă, ca Flavius să fie atent ce semnează, iar Lucică ştie să-l consilieze. Aşa va ajunge foarte sus. Sigur, e greu de spus ce cheltuieli ar presupune un meci pentru centura mondială, pentru că aici nu există reguli ci doar negocieri. Contează foarte mult, ca profesionist, să semnezi cu un club prestigios, pentru că promovarea contează enorm. În momentul în care aparţii unui club, cum este, spre exemplu, Interboxul, toţi cei implicaţi în fenomen îţi urmăresc evoluţia”.

Important pentru Flavius Biea este să creadă în steaua sa norocoasă. Să mulţumească pentru ce a primit, de la talentul şi bunul simţ cu care l-a înzestrat Dumnezeu până la ajutorul dat de prieteni şi de familie, şi astfel poate deveni un campion. Un campion desprins din filme. Un idol, sau dacă nu, măcar un model.

Andrei Dicu

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation