Fotbal: Comentatorul sportiv Ilie Dobre, în Cartea Recordurilor

Ilie Dobre, comentatorul sportiv de la postul public de radio, a intrat în Cartea Recordurilor. Crainicul publicist comentator a stabilit un nou record mondial pentru cea mai lungă descriere radiofonică a unui gol ( cu şi fără pauze de respiraţie). Performanţa a fost înregistrată de World Records Academy.

Având sediul în SUA, la Miami, World Records Academy este cea mai mare organizaţie internaţională care certifică recorduri mondiale.

Ilie Dobre a strigat “gol” timp de 27 de secunde, fără pauză, în timpul meciului de fotbal din Europa League dintre echipa română Gaz Metan Mediaş şi KUPS Kuopio din Finlanda.

Precedentul record (neoficial) era de 19 secunde şi a fost stabilit de un comentator din Argentina.

“Fac acest lucru de circa 30 de ani şi am comentat aproape 1.300 de meciuri”, a spus Ilie Dobre, citat pe worldrecordsacademy.org. “Relatările mele radiofonice au cea mai mare durată, chiar şi atunci când le fac fără respiraţie. Ştiam că pot stabili un nou record cu acea transmisiune”, a adăugat comentatorul român.

Ilie Dobre a stabilit si un record mondial pentru cea mai lungă descriere radiofonică a unui gol – cu respiraţie – după ce a strigat “gol” timp de 42 de secunde în timpul meciului de fotbal dintre reprezentativele României şi Bulgariei, disputat în preliminariile Campionatului European de fotbal, pe 2 septembrie 2006, după ce atacantul Ciprian Marica a înscris pentru echipa României.

Sursa: AGERPRES

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation