Frecvența relațiilor sexuale în cuplu

Sexul o dată pe săptămână este suficient ca să poată aduce fericire în cuplu, conform ultimului studiu efectuat de cercetătorii americani pe 30.000 de subiecți, timp de 40 de ani.

Psihologul şi doctorandul Amy Muise, de la Universitatea Toronto-Mississauga a ajuns la o concluzie: “Deşi sexul mai frecvent este asociat cu o fericire mai mare, acest lucru nu aduce satisfacţie dacă are o frecvenţă mai mare de o dată pe săptămână.

Descoperirile noastre sugerează că este important să menţii o conexiune intimă cu partenerul, dar nu trebuie să faci sex în fiecare zi, atâta timp cât se menţine această legătură”.

Echipa de psihologi a analizat datele unor studii efectuate timp de 40 de ani, la care au participat peste 30 000 de americani, cu vârste de peste 30 de ani. În urma studiului s-a demontat mitul conform căruia cei care fac sex frecvent sunt mai fericiţi decât cei care fac sex doar o dată pe săptămână.

Potrivit psihologului Amy Muise, corpurile noastre nu sunt construite în aşa fel încât să facem sex des, iar organele interne ar putea avea de suferit. În plus, e mai probabil să ne plictisim de partener dacă întreţinem raporturi sexuale foarte dese cu el.

Conform psihologului care a raportat frecvența sexului la fericire, zicala cum că sexul este important pentru bărbaţi este doar un mit. Tot mit rămâne şi cel legat de vârsta şi de vechimea relaţiei, deoarece “femeile, dar şi bărbaţii, precum şi oamenii mai în vârstă, dar şi cei tineri, preferă, cu toții, în mod egal sexul”.

Cercetarea mai arată că o viaţă sexuală împlinită face oamenii mai fericiţi comparativ cu un salariu mare. (D.B.)

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation