Gabi Oprea își trăsese elicopter VIP!

Gabi Oprea își trăsese elicopter VIP!

„Hora” dosarelor penale prin care procurorii strang latul in jurul fostului vicepremier Gabi Oprea se face tot mai mare. Mai ales ca, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, o noua ancheta dezvoltata chiar de catre „Doi s’ un sfert” poate exploda in orice clipa. Si asta dupa ce la serviciul secret al Internelor s-ar fi strans deja de-a lungul vremii nenumarate informatii „bomba” despre faptul ca Oprea ajunsese sa aiba pus in permanenta la dispozitie un taxi-elicopter VIP!

Totul cu ajutorul omului sau de incredere plasat in fruntea Inspectoratului General de Aviatie al MAI, generalul de flotila aeriana Reliu Ion Cristinel si a altor ofiteri superiori atrasi de „sporurile” incredibile pe care si le trageau pentru ca-i satisfaceau fostului vicepremier hatarul de a avea nu numai o coloana auto la scara, dar si un elicopter al Ministerului de Interne.

in zbor Gabi Oprea isi trasese elicopter VIP!

Si, desigur, este adevarat ca exista o vorba veche care spune ca nebun nu este cine cere, ci cel care ofera. Iata insa ca „nebunia” unor ofiteri care se ingrijeau de „taxiul aeropurtat” Mi-17/110 al lui Gabriel Oprea, dupa cum reiese din informatiile intrate si in posesia procurorilor militari care la randul lor au cercetat in paralel cu DIPI acest caz, era una pe bani grei, acestia ajungand sa castige si 300-400 de milioane de lei pe luna. Numai ca distractia lui Oprea costa ministerul bani grei, sute de mii de euro aruncandu-se pe niste inutile zboruri de incercare matinale, in timp ce numarul orelor de misiune au scazut dramatic.

Taxi aerian la dispozitie

Vicepremierul Gabi Oprea, cel care chiar si pe cand era ministrul de Interne nu se sfia sa se impauneze ca tot el conduce de facto si Ministerul Apararii Nationale si informatiile militare deopotriva a facut ce a facut si a reusit sa-si impuna unul dintre oamenii de incredere, generalul Reliu, in fruntea Inspectoratului General de Aviatie al MAI.

reliu Gabi Oprea isi trasese elicopter VIP!

Generalul Reliu Cristinel Ion are de dat tot mai multe explicatii

Si uite cum, in timp ce la sol se deplasa cu coloana care i-a si adus decaderea, in cele din urma, in urma tragicei morti a motociclistului Bogdan Gigina, Oprea si-a putut satisface astfel si un alt capriciu, cel de a avea la dispozitie, la orice ora din zi si noapte, un „taxi aerian” pentru deplasarile din tara. Iar cum probabil nu putea uita faptul ca nici fostului vicepremier nu i-a fost usor sa-l detaseze de la MApN la MAI si, dupa imputernicirea la sefia Inspectoratului General de Aviatie, urmata de tot felul de derogari, sa-l unga inspector sef dupa un concurs la care a participat de unul sigur, generalul Reliu s-a intrecut pe sine. Asa ca elicopterul VIP Mi-17/indicativ 110, dar si cel Mi-8/indicativ 736 au fost „deturnate” de la executare aunor misiuni specifice de zbor pentru a fi pregatite in orice moment in care Gabi Oprea dadea ordin de o deplasare, poate mai mult sau mai putin oficiala.

360.000 de euro

Culmea este ca servilismul unora dintre ofiteri ajunsese la asemnea nivel, incat, zi de zi, in fiecare dimineata, aveau loc operatiuni de incercare a elicopterului VIP destinat exclusiv folosintei fostului vicepremier, implicand inclusiv zboruri si ridicari de la sol. Deci, cam 20-30 de minute in fiecare dimineata. Si uite cum, dupa cum apreciaza ofiterii DIPI care au intrat primii pe firul acestei anchete, in timp ce procurorii Parchetului Militar faceau la randul lor audieri in acest sens, s-au strans, intr-un an de zile, cam 120 de ore de zbor doar pentru incercarea „taxiului” aerian al lui Oprea. Si cum o ora de zbor costa aproximativ 3.000 de euro, uite cum celor responsabili de satisfacerea mofturilor lui Oprea, dar si acestuia insusi, li se poate imputa acum aceasta suma considerabila drept prejudiciu. Insa desi aceasta acuza nu va face parte dintr-un viitor rechizitoriu tehnic, si mai grav decat banii astfel aruncati pur si simplu in aer este faptul ca, in timp ce numarul orelor de incercare a explodat, s-a prabusit pur si simplu numarul misiunilor acestor aparate, care, dupa unele surse, ajunsesera la doar 20!

Continuarea anchetei în: National

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation