Garsonieră într-un ansamblu rezidențial vs apartament într-un cartier rău famat

Garsonieră într-un ansamblu rezidențial vs apartament într-un cartier rău famat

Alegerea locuinței nu a fost niciodată una ușoară. Când bugetul este și el la rândul său destul de restrâns, pare tot mai greu să se facă alegeri avantajoase pe termen lung. Confortul, cât și accesibilitatea sunt puse de foarte multe ori sub semnul întrebării, când vine vorba de alegerea locului ideal pentru conviețuit.

Unii chiar ajung să fie puși în situații destul de dificile, care nasc adevărate semne de întrebare. Prețul unei garsoniere plasate în interiorul unui ansamblu rezidențial de top poate de cele mai multe ori să egaleze prețul unui apartament, aflat într-o zonă nu tocmai bine văzută sau poziționată undeva într-o periferie a orașului.

Ce e de făcut în acest sens, mai ales dacă e cazul să privească respectiva investiție ca fiind una de viitor, pe termen lung? Ce se întâmplă dacă vor apărea între timp schimbări în viața celui care dorește să facă o asemenea investiție?

Pentru a aduce puțină lumină în acest caz, am pus în balanță câteva dintre punctele forte ale fiecărei astfel de investiții în parte. În așa fel, alegerea făcută în acest sens va fi una cât se poate de subiectivă.

Preț convenabil sau mult prea ieftin?

Ceea ce mulți nu conștietizează în acest sens e că, dacă prețul unui apartament e mult sub standardul pieței, ceva trebuie să fie putred la mijloc. De cele mai multe cel care dorește să vândă cu un preț foarte mic un asemenea apartament, are de ascuns câte ceva. De cele mai multe ori se întâmplă ca blocul să fie mult prea vechi, construit chiar înainte de cutremurul din ‘77. Apoi, zona poate să fie foarte rău famată, aspect ce poate să scadă mult din prețul inițial de achiziție. Lista poate continua, dar ideea rămâne următoarea: când prețul este mult prea mic ca să fie adevărat, există tot timpul ceva de ascuns.

În schimb, când prețul este unul decent, la un nivel cu piața, înseamnă că blocul este nou, într-o zonă foarte apropiată de centru și, de cele mai multe ori, nu există niciun fel de inconveniente. Exact așa stă situația și în cazul Maurer Residence, care oferă unele dintre cele mai bune garsoniere de vanzare Brasov. Prin profesionalismul arătat de-a lungul anilor și prin dorința de a oferi cele mai bune condiții, orice tip de locuință construit de dezvoltatorul imobiliar Maurer Imobiliare arată absolut impecabil. Garsonierele sunt esențe ale confortului, distribuit într-un spațiu mic, dar foarte eficient utilizat.

Confortul oferit de un spațiu întins sau siguranța confortului?

Cu cât un spațiu de locuit are mai mulți metri pătrați utili, cu atât pare mai confortabil. Totuși, ce e de făcut când confortul este umbrit de lipsa de siguranță sau de utilitate a spațiului? În cazul locurilor ceva mai rău famate, oricât de aspectus ar fi apartamentul, există multe îndoieli. Când siguranța, frumusețea și utilitatea apartamentului sunt puse sub semnul întrebării, pare că alegerea nu este chiar atât de avantajoasă pe cât s-ar fi crezut. Confortul oferit de apartament nu mai pare de vis, ca în primă fază.

În schimb, în cazul unei garsoniere amplasate într-o zonă rezidențială, confortul este cu mult sporit, din foarte multe puncte de vedere. În primul rând, locuința arată impecabil. Apoi, zona oferă foarte multă siguranță, este bine văzută, iar de cele mai multe ori, în preajma unui asemenea loc se găsește tot ce este necesar pentru o mai bună viețuire: magazine, farmacii, centre medicale, locuri pentru petrecere a timpului liber etc. Și așa se ajunge ca o garsonieră, care în concepția celor mai mulți nu este întocmai cea mai bună alegere, să surclaseze un apartament mare.

Ce investiție este considerată a fi cea mai viabilă pe termen lung?

Cu cât zona este mai bine văzută, iar imobilul este unul nou, cu atât își va păstra valoarea pe termen lung, poate chiar va crește. În schimb, în cazul imobilelor vechi, plasate în locuri nu tocmai de dorit, trendul este unul vizibil descendent. E de la sine înțeles care dintre aceste variante este, până la urmă, cea mai rentabilă.

Când părerile sunt atât de împărțite, iar avantajele sunt de ambele părți, trebuie să se pună atent în balanță toate aspectele. Bineînțeles, toată această analiză trebuie să se facă într-un mod cât mai obiectiv. Numai în acest fel alegerile se vor dovedi sigure, rentabile și vor putea avea valoare până și în viitor!

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation