Greutatea femeilor oscilează cu 10 kilograme de-a lungul vieţii. Topul motivelor care le determină pe femei să slăbească

Potrivit unui sondaj recent, greutatea unei femei fluctuează cu 10 kilograme de-a lungul vieţii, iar în timpul verii femeile sunt cu aproximativ 3,3 kilograme mai slabe. De asemenea, printre motivele care determină cele mai multe femei să slăbească se numără teama că nu vor mai putea purta rochii mai vechi şi gândul că vor apărea pe Facebook în fotografii care nu le flatează.

Sondajul, efectuat în Marea Britanie pe 2.000 de femei, a descoperit că greutatea unei femei creşte, în medie, cu 3,3 kilograme în timpul iernii şi oscilează cu 10 kilograme pe parcursul vieţii, scrie Daily Mail.

Cercetarea a scos la iveală şi modalităţile în care dietele femeilor le afectează oscilaţiile în greutate (doar 7 la sută dintre femeile intervievate au spus că reuşesc să îşi menţină greutatea constantă pe tot parcursul anului), precum şi motivele pentru care cele mai multe se hotărăsc să slăbească.

În ceea ce priveşte cele mai mari temeri legate de greutate, răspunsurile cele mai frecvente au fost gândul că nu vor mai încăpea în rochiile vechi (54 la sută), că vor vedea fotografii cu ele de când erau mai slabe (41 la sută) şi că vor deveni conştiente de surplusul de kilograme când merg pe stradă (38 la sută).

Topul 10 al temerilor cele mai frecvente care declanşează dorinţa de a ţine dietă este completat de gândul că vor apărea pe Facebook în fotografii care nu le flatează, o prietenă care pierde din greutate şi achiziţionarea unui obiect de îmbrăcăminte care se dovedeşte a fi prea mic.

Femeile chestionate au dezvăluit şi motivele care le determină să slăbească în timpul verii, unul dintre cele mai frecvente fiind frica de a-şi expune braţele. O treime dintre ele au menţionat dorinţa de a arăta cât mai bine pentru o nuntă la care sunt invitate, fie ca să impresioneze un prieten vechi sau un fost iubit, în timp ce 32 la sută au recunoscut că au fost determinate să slăbească de faptul că o prietenă se afla într-o formă fizică mult mai bună.

De asemenea, şase din zece femei sunt foarte atente la greutatea lor de-a lungul întregului an şi recunosc că nu renunţă niciodată să se gândească la silueta lor. Trei sferturi dintre femeile participante la studiu au afirmat că greutatea lor are cea mai mare valoare în timpul iernii, ianuarie fiind considerată cea mai rea lună din an în ceea ce priveşte numărul de kilograme.

Cele mai frecvente 10 motive ale femeilor de îngrijorare în privinţa greutăţii

  • Un obiect de vestimentaţie în care nu mai pot încăpea
  • Fotografii vechi cu ele însele
  • Conştientizarea surplusului de grăsime pe diferite părţi ale corpului în timpul mersului
  • Apariţia în fotografii pe reţeaua de socializare Facebook
  • O prietenă într-o formă fizică mult mai bună
  • O prietenă care a piedut mult în greutate sau care este foarte sănătoasă
  • O remarcă a partenerului/ partenerei
  • O remarcă a unui prieten/ unei prietene
  • Prietene mai slabe care spun că se simt grase
  • Haine primite cadou care sunt prea mici

 Sursa: Mediafax

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation