Guvernul care este…

Guvernul care este…

Si nici macar n-am a aduce critici, sau a face comentarii pline de biti nervosi, pentru ca alea (zaruri in limba latina, nu “alea”, pronumele demostrativ, in slang, din limba romana) iacta est! Aruncate, nu gluma! Pe 11 ale lui “Undrea”, sau “Ningau”, cum vreti voi sa-i spuneti lui “te uita cum ninge decembre”…

Stam bine la toate capitolele – apa si padurile sunt in afara mediului, deci se vor transforma in amintiri despre viitor…, cercetarea iese de sub tutela educatiei, prietenii stiu de ce…, mediul de afaceri iese din economia… situatiei, iar afacerile europene intra, ca deh! “la geamuri, iubito, priveste…”.

In rest, Dragnea e ca la el acasa, intre ai lui… conjudeteni sau nu. Alaturi de Sevila, careia se pare ca nu-i mai e frica de nimic… Si de primarita craiovenilor amatori, ca intotdeauna, de munca. Si careia nu i-a fost niciodata frica de nimic. Pe primul ministru uit mereu cum il cheama, dar nu e o problema asta, nici chiar pentru el…

Si, ca sa continuam tot cu vorbele lui Bacovia (nu, el nu era din Teleorman): “eu nu ma mai duc azi acasa/ potop e-napoi si-nainte…”.

Si un exercitiu de admiratie, pe final, indreptat asupra noului si mereu tanarului ministru de externe T.M., care scapa, in acest mandat, de cabinele de votare, de diaspora, de unele si de altele… E simplu: “Mai spune s-aduca si ceaiul…”

Iara noi, ne-am “mutat fotoliile spre soba”, “la horn (Bacovia n-avea plasma…) sa ascultam vijelia” sau “zilele noastre… totuna”!

Sorin Alexandru Șontea

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation