Ingredientele unei afaceri profitabile

Care este secretul din spatele afacerilor profitabile? Poate fi o intrebare de 1000 de puncte daca esti la inceput de drum, cochetezi cu lumea afacerilor dar nu prea stii de unde sa incepi.

Multa lume are impresia ca afacerile profitabile sunt acelea cu petrol, imobiliarele, bancile, masinile de lux, aurul sau tranzactiile bursiere.

Dar daca analizam putin de unde vine aceasta impresie, vedem ca ea se bazeaza aproape exclusiv pe informatiile popularizate in mass-media sau prin filme si literatura.

In realitate exista o multime de afaceri imobiliare care i-au bagat in datorii pe antreprenorii lor (chiar in Romania multi dezvoltatori imobiliari au fost crunt loviti de criza care a scazut preturile proprietatilor lasandu-i cu datorii de milioane si imobile nevandute), banci care au dat faliment cu rasunet, afaceri cu petrol proaste si asa mai departe.

In acelasi timp avem o multime de cazuri de afaceri de succes cu lenjerie intima, site-uri web, obiecte de artizanat si aproape orice alt domeniu care va mai trece prin minte.

Principalul secret

Principalul secret care face diferenta dintre o afacere profitabila si una falimentara sunt cifrele!

Cifrele contabile sunt acele care spun care sunt cheltuielile, care sunt incasarile si care este profitul unei afaceri.

Un investitor profesionist investeste intr-o afacere abia dupa ce a aruncat o privire peste datele ei contabile si peste evolutia pietei. Aceste doua ingrediente dau masura profitabilitatii unui business, fie ca vorbim aici de afaceri cu diamante, francize sau o ferma de porci.

Citeste restul articolului pe www.profit360.ro

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation