Întâlnire Ponta – Băsescu

Premierul Victor Ponta a anunţat că se va întâlni, miercuri, cu preşedintele Traian Băsescu pentru a discuta despre obligaţiile externe ale României, negocierile cu FMI, Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe justiţie, precum şi despre bugetul UE pentru perioada 2014-2020, potrivit Mediafax.

Ponta a precizat că solicitarea pentru o astfel de întâlnire a venit din partea lui Băsescu.

“Preşedintele Băsescu mi-a adresat o solicitare, în baza prevederilor constituţionale, să avem o consultare pe aceste teme importante şi bineînţeles că am răspuns pozitiv. Nici nu aveam cum să nu răspund”, a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Aceasta ar fi prima întâlnire oficială după reîntoarcerea lui Băsescu la Cotroceni.

Ponta declara, luni, că îi va solicita oficial lui Traian Băsescu, mandat pentru a merge la summitul din 22-23 noiembrie al Consiliului European.

“Marţea viitoare, pe 13, particip la Bruxelles, la întâlnirea cu premierii pe tema mecanismului bugetar multianul 2014-2020. La final când mă întorc în Bucureşti, voi informa conducerera Parlamentului şi pe preşedintele României asupra ultimelor discuţii. Voi solicita oficial, bazat pe aceste discuţii, mandatul pentru a merge la summitul din 22- 23. Dacă preşedintele va fi de acord sau nu, nu ştiu să vă spun în acest moment”, a spus Ponta.

“Nu va fi conflict, până la urmă, va fi o solicitare la care domnia sa va răspunde pozitiv sau negativ, dar nu va fi niciun conflict pe această temă . Eu îmi doresc mult să evităm orice conflite şi înainte şi după alegeri. (…) Avem nevoie de stabilitate”, a mai spus Victor Ponta atunci.

Sursa: Cotidianul

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation