Ionuț Mînzat zis și Kidu, vrea să reprezinte România la două dintre cele mai mari concursuri de Street Dance din lume!

Kidu este unul dintre cei mai buni dansatori de Street Dance din țară, rezultatele lui fiind atât pe plan național cât și internațional. Recent, a fost invitat ca și instructor la cea mai mare tabără de dans din Ungaria. A mai reprezentat România in Franța și Polonia acumulând și împărtășind experiență, toate aceste lucruri ajutându-l să intre în contact cu diferite culturi.

Acum are, insa, nevoie de un sponsor generos care sa il ajute…

Amsterdam este orașul care este gazda a doua concursuri mondiale de Street Dance.

House Dance Forever este cunoscut ca evenimentul cu cei mai buni dansatori de House din lume, anul trecut participând la preselecții peste 100 de oameni din diferite țări, alături de un public ce avea să umple spațiul evenimentului.

Juste Debout, cel mai mare concurs de Street Dance din lume, anual strânge peste 17 mii de oameni doar în capitala Franței, cu ediții de calificare in 15 țări, pe lista incluzându-se și Olanda.

Născut în Bistrița Năsăud, recent mutat în Bucuresti, Ionuț încercă să dea un nou sens propriei lui vieți, de unde și dorința de a face lucruri mărețe pentru el și România! Odată cu participarea la aceste concursuri internaționale foarte importante pentru cariera lui, el încearcă totodată să atribuie o imagine mult mai bună țării promovând o latură a culturii muzicale mai puțin cunoscută de cetățenii români, dar foarte mult dezvoltată in alte țări. De asemenea speră ca pe viitor să organizeze astfel de evenimente chiar și in România disponând de ajutorul necesar.

A început să se dezvolte alături de persoane importante din alte state precum S.U.A (Buddha Stretch – inovator al dansului Hip Hop și dansator/instructor/coregraf a lui Michael Jackson), Singapore, Italia, Suedia, Belgia, Franța și Ungaria, în scurt timp făcându-și simțită prezența la evenimentele din țară, câștigând în timp de 5 ani mai mult de 18 locuri întâi și sub 10, de locul 2 și 3. A avut chiar și o școală de dans situată in Cluj-Napoca, timp de 2 ani de zile, dar din motive financiare a fost nevoit să renunțe la această inițiativă. Rezultatele nu au încetat să apară, astfel că în vara anului 2012 a participat în Ungaria la cea mai mare tabără de dans a acestei țări unde a luat locul întâi la una dintre „provocări”, ca mai apoi, in iarnă să fie invitat pentru a susține un curs de începători, iar altul de avansați (dacă v-am stârnit câtuși de puțin curiozitatea, vă invit să vizionați link-urile de la sfârșitul articolului).

Însă povestea e mai veche de 5 ani de zile… I-a plăcut dansul încă de mic copil, momente în care mama lui îl ținea cu picioarele peste ale ei, încercând să-l învețe ritmul muzicii. De-a lungul timpului a încercat mai multe stiluri de dans, începând cu dansul popular pe care l-a practicat timp de 5 ani de la vârsta de 11 ani. Acest stil de dans l-a ajutat să-și dezvolte ritmul și urechea muzicală, el continuând insă după aceea timp de un an, cu dansul modern, după care într-un final a descoperit și Street Dance-ul. În tot acest timp a dansat și încă dansează dansurile Latino-americane cum ar fi Salsa, Bachata și Merengue, fiind mai nou atras de stilurile de dans Step și Jazz. “Consider că fiecare stil de dans se completează, de aceea prefer să fiu o persoană deschisă către orice formă de dans”, adaugă Ionuț.

Juste Debout Trailer 2013

http://www.youtube.com/watch?v=JRb1qlszprk

House Dance Forever 2012, Second one minute round battle http://www.youtube.com/watch?v=iFIfx1bWffU

Second House Class with Kidu in Hungary, at Urban Dance Studio  https://www.youtube.com/watch?v=EUOsVE7Mbzw

House Class with Kidu In Hungary, at Urban Dance Studio

https://www.youtube.com/watch?v=1-xfzQ0lmng

 

 

 

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation