Judecatorii, rebeliune in „Republica Procurorilor”

Judecatorii, rebeliune in „Republica Procurorilor”

Gata, magistratii s-au incaierat intre ei de la bani! Aceasta este, desigur, concluzia cea mai la indemana dupa ce procurorii au reusit sa le ia fata judecatorilor prin noile mariri salariale obtinute. Pentru ca, daca ministrul Justitiei s-a dovedit extrem de zgarcit atunci cand a venit vorba de noua „grila” de sporuri a judecatorilor, Procurorul General al Romaniei s-a zbatut si a reusit sa rotunjeasca cu sume frumusele veniturile procurorilor din subordine.

Asa ca s-a ajuns, intr-adevar, la unele situatii de-a dreptul hilare, in care un procuror aflat la inceput de cariera sa castige cat presedintele unei judecatorii. Ceea ce nu a facut decat sa creasca disensiunile dintre cele doua categorii de magistrati, intre care exista oricum un conflict mocnit.

Si cum alegerile pentru desemnarea componentei noului Consiliu Superior al Magistraturii bat deja la usa, este de asteptat ca tot mai multi dintre reprezentantii judecatorilor care candideaza la CSM sa denunte transformarea Justitiei de la noi in asa-numita „Republica a Procurorilor”.

„Macel” in instante

De altfel, tot mai multi judecatori au inceput sa ameninte fatis ca, daca nu vor fi indreptate de urgenta aceste discrepante financiare, atunci vor recurge la masuri extreme de protest. Si chiar daca nu au dreptul la greva, atunci vor incerca sa atraga atentia prin alte mijloace.

Mai mult chiar, exista voci din interiorul sistemului care sustin ca unii judecatori ar fi gata sa declanseze „macelul” in salile de judecata, impotriva procurorilor. Pe care sa-i taxeze drastic, profesional vorbind, returnandu-le dosarele pentru orice greseala gasita. Si cum aceasta stare de tensiune „fratricida” nu are cum sa ajute sub nicio forma in faurirea actului de Justitie, poate ca ar fi cazul ca Raluca Pruna, dupa ce a reusit sa-i aduca la exasperare pe judecatori, sa incerce acum sa gaseasca o solutie echitabila pentru rezolvarea diferendului.

Sursa: National

1

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation