La sesizarea Romania Press/ CNA, RAC şi OPC anchetează Banca Transilvania pentru publicitate mincinoasă

Scriam miercuri, 23 martie 2011, într-un articol de fond, cum Banca Transilvania cere garanţii la „Creditul fără garanţii”, printr-un contract mascat de fidejusiune, exact după modelul ingineriei financiare practicate de Sorin Ovidiu Vîntu şi FNI în raport cu CEC Bank.

Ca să aibă credibilitate, Banca Transilvania şi-a lansat şi un spot pompos, pe muzică „de primire” a oficialilor care ne vizitează ţara sau pe care se dă raportul Gărzii de Onoare: http://www.bancatransilvania.ro/imm/credit_rapid_fara_garantii_materiale_imm.html, spot publicitar prin care românii sunt asiguraţi că „se pot obţine până la 60.000 de lei sau echivalentul în euro, fără garanţii materiale”.

Lucru fals, demonstrat de noi printr-un document obţinut de noi de la Banca Transilvania – Agenţia Perla, în care se scrie, negru pe alb, că potenţialii clienţi ai băncii trebuie să semneze, la un notar public, un contract de fidejusiune, adică să garanteze cu bunuri proprii firma care obţine împrumutul.
Acest aspect, deloc de neglijat, ba chiar foarte important, a fost omis voit, spunem noi, de către oficialii Băncii Transilvania, în a fi inserat în spotul publicitar difuzat pe toate posturile TV şi de radio.

În urma articolului nostru, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sesizat Consiliul Român pentru Publicitate (RAC) pentru a ancheta Banca Transilvania pentru publicitate mincinoasă.

„După ce vom primi punctul de vedere al RAC, spotul va fi discutat în şedinţa publică a Consiliului, împreună cu raportul de monitorizare întocmit de direcţia de specialitate din cadrul CAN”, ne-a precizat dl Răsvan Popescu, preşedintele CNA.

Până la finalizarea anchetei, inclusiv de către Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor(OPC), le atragem atenţia cititorilor noştri să fie atenţi la ce documente semnează cu băncile, în general, şi cu Banca Transilvania, în special.

Aceşti „cămătari cu acte” nu iartă şi nu uită când e vorba să se transforme în adevăraţi ulii şi să valorifice pe nimic, mână în mână cu mafia imobiliară, bunurile agonisite cu greu, care au fost lăsate gaj şi prin contracte mascate de fidejusiune!

Sorin Voinea

 

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation