Liviu Maior a cerut la Washington reținerea lui Dragnea!

Liviu Maior a cerut la Washington reținerea lui Dragnea!

In ultimele ore sistemul a fost zguduit de o veste parvenita pe cai neoficiale de peste Ocean, privind o mutare socanta pe care ar fi facut-o ambasadorul Romaniei la Washington, care astfel ar putea prefata un nou scenariu la „Imperiul Contraataca”, cu viitoare ample miscari de strada la Timisoara si Bucuresti! Practic, la Bucuresti s-a aflat cu viteza fulgerului ca George Maior s-ar fi pronuntat, nici mai mult nici mai putin ca „solutia cea mai buna ar fi un atac din flanc”, in timp ce se vorbea de posibilitatea retinerii lui Liviu Dragnea! Sau macar de o „propunere” in acest sens venita din partea DOJ-ului american, ceea ce ar putea realimenta „focul” care sa „parjoleasca” situatia politica stabila din Romania si sa duca la caderea Guvernului…

Iar pozitia „diplomatica” a celui care a condus SRI-ul timp de peste un deceniu este cu atat mai interesanta cu cat, dupa cum sustin sursele noastre, ea ar fi fost exprimata in fata unor functionari ai Inspectoratului General al Departamentului Justitiei din Statele Unite ale Americii, celebrul DOJ. Cum insa partenerii de discutie ai lui Maior reprezinta „aripa democrata” din DOJ, una tot mai redus numerica si tot mai putin influenta dupa instalarea Administratiei Trump, este de inteles „jocul de glezne” facut de cei carora li s-a sugerat aceasta „ultima solutie”. Si uite ca acum ramane sa-si bata capul analistii sistemului distribuiti pe langa diversi lideri politici sa decodifice mesajul lui Maior. Mai ales ca nu sunt decat trei posibile variante mari si late. Adica  astfel s-a incercat doar sa se puna presiune inainte de votarea pachetului legislativ privind Justitia in Parlament, este o miscare „pe persoana fizica” facuta de Maior pentru a se pozitiona mai bine ca un luptator feroce anticoruptie in conditiiile in care acesta oricum vizeaza o candidatura la prezidentialele din 2019, prefatata de „Marea Motiune” din noiembrie sau, intr-adevar, „noaptea cutitelor lungi” se apropie pe bune la varful sistemului si  a clasei politice romanesti! Insa daca „traducerea” conversatiei este una corecta, atunci faptul ca s-ar fi cerut doar „retinerea” sau barem o propunere in acest sens, ci nu arestarea, ar putea insemna ca prima varianta ar reprezenta si explicatia cea mai plauzibila. Cu toate acestea, la  cat de tulburi sunt apele in Romania zilelor noastre, tot astfel s-ar putea face si „deschiderea” pentru ceea ce urmeaza.

„Joc de glezne” la DOJ

Legaturile excelente dintre Ambasadorul Romaniei la Washington si tabara democrata americana nu mai reprezinta un secret pentru nimeni, dovada fiind si cina cea de taina luata de Maior alaturi de Hillary Clinton si recent dezvaluita de „National”. De asemenea, nici faptul ca „surubul” se strange la Liviu Dragnea nu mai poate suprinde pe cineva, in ciuda „gurii de oxigen” luata de liderul PSD dupa ultimele rasturnari de situatie a dosarelor pe care le are in Justitie. De altfel, cam acesta ar fi contextul in care la Bucuresti a parvenit stirea despre o cerere de-a dreptul halucinanta care ar fi avut loc la Washington, chiar daca aceasta ar fi fost mascata sub paravanul exprimarii unei opinii personale cu privire la „cea mai buna solutie” pentru apararea statului de drept. Si chiar daca stirea i-a pus pe jar pe initiatii sistemului care au primit „cabliograma” de peste Ocean, apele s-au mai linistit dupa cateva ore. Cand s-a aflat si ca reprezentantii DOJ care ar fi fost implicati in aceste discutii neoficiale ar apartine strict „ramasitelor” democrate ramase prin Departamentul Justitiei. Si despre care se spune ca nu ar mai avea puterea absoluta din anii trecuti… Dar fie si asa, daca intr-adevar un personaj de calibru greu precum George Maior s-ar fi decis sa scoata, la vedere, „cutitul din teaca”, inseamna ca deja se pregateste trecerea la „next level” in jocurile operationale derulate pentru asigurarea sprijinului american in vederea controlului politic asupra tarii noastre. Una in care alegerile prezidentiale nu mai sunt chiar atat de indepartate pe cat le pare unora… Si tocmai de aceea, in orice ecuatie si deschidere a unui nou front in batalia politica nu trebuie neglijata sub nicio forma si pozitia lui Klaus Iohannis, cel care, la ce „culoar” are cel putin in momentul de fata, ar defila in 2019 in cursa pentru Cotroceni! Asta daca nu s-ar trece la o campanie agresiva, in care nu s-ar simti chiar confortabil…Mutarea soc poate tot la fel de bine sa insemne si o manevra disperata a „statului paralel” care se teme tot mai mult de comisiile parlamentare care, in sfarsit, au inceput sa-si infranga teama si sa-si faca treaba.

Sursa: National

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation