Lunga iarnă fierbinte…

Lunga iarnă fierbinte…

Fierbinte pentru ca guvernantilor le arde buza dupa ordonanta… D’aia ministeriabilul de la Justitie (Justitie: cucoana aceea cu cantarul in mana si sabia la brau) a purces prin intermediul Agentiei de Turism a Guvernului la un tour prin inchisorile patriei. Sa-i numere pe ispasitorii de pedepse zic, ca doar nu sa-i cheme la parloar si sa-i intrebe de sanatate.

Vom afla astfel, cu precizie, cati ar trebui gratiati, asa la prima, ca sa ramana tanda pe manda prin facilitatile alea… Si-apoi, indiferent de rezultat, implacabilul tot se va produce… la global. Sau la pausal, daca vreti…

Fierbinte pentru ca o festelira si aia de la Aparare, ca sunt sub lina de plutire a corvetelor, cu banutii. In fapt, finantistul si-o ia, ca ala e cu taiatul mamaligii cu sfoara. Si PM-ul? Si PM-ul. Reintors si el dintr-un periplu pe la masa lui Trump (o fi fost la oferta?), Liviu nu stie nimic, desi i-a chemat de Unire pe la el, pe la partid. Cel putin el a vizitat America prin Agentia de Turism a Partidului care e in toate…

Fierbinte si pentru Servicii, desi o sa le inghete astora urechea pe casti, din lipsa de fonduri… Adio concedii pe iaht, poze de Playboy si plaja prin insule. In fond, Mamaia ce are?, ca e la fel de scump. Adio Disneyland dar raman cu tine, ca avem si noi Donalzii nostri, nu? Si avem si roata aia care se opreste cand nu te-astepti, spre deliciul curajosilor care s-au imbracat mai subtire. Adrenalina, nu gluma! De Bamboo, ce sa mai zic – fierbinte rau!

Fierbinte si pentru Klaus, ca l-au pus astia pe jar cu suspendarea. Fierbinte si pentru noi, ca ne ard gazele la buzunar… si talpile de iesit iar in strada.

Dragi guvernanti, puneti si voi ceva incalzitoare prin Piata Universitatii (ca pe terasele din Centrul Vechi) si pe la Guvern, prin fata, unde se aduna lumea in jurul casieriilor, sa-si ia banutii pentru plimbarea de seara a catelusilor… Ca n-o fi… foc!

Sorin Alexandru Șontea

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation