Măcar așa, de-o ciorb(e)a…

Măcar așa, de-o ciorb(e)a…

N-as vrea sa fiu in pielea (sau in pantofii, cum spun britisii…) baietilor si fetelor (asta chiar nu ma tenteaza) de la Curtea Constitutionala… Cand se vor aduna ei ca sa se stranga si sa vorbeasca discutii despre… legea aia stramba, cum ca n-ai voie sa devii prim ministru daca ai avut si tu, acolo, o mica condamnare… Ca se zice ca nu-i barbat ala care n-a facut parnaie si nici curva aia care n-a trecut pe la Moravuri… Sa fie la ei acolo!

Plus ca azi le-a mai picat ceva de judecat, aia cu ordonantele… vorba lui Marin Preda. Si pentru ca tot veni vorba de “Cel mai iubit…”, pensionarii o pun deja de o paranghelie, ca le-a disparut ca prin farmec impozitul, iar smecherii cu lefuri mari de-un parastas, ca le creste. Impozitul, ce credeati?

N-as vrea sa fiu nici in cizmele primului ministru… cum il cheama?… sa-i spunem “Dragnea” ca e mai usor, daca se abroga legea de mai sus. Ca s-ar putea sa nu-i mai incapa, sa-i ramana deodata mici… Sau din contra, sa se largeasca in asa fel incat sa nu-l mai vezi din ele… Dumnezeu stie!

Nefiind insa de meserie constitutionalist, si fiindca urasc barbutul, prefer sa astept verdictul vrednicilor nostri judecatori… de pace, ca aia americanos, sau de razboi? Oricum, bucurosi le-om duce, ce le-om duce, pe toate…

Si, conform obiceiului local, lasandu-se seara si inghetul peste bulevardele primaritei noastre dragi, va remit o vorbire proaspata a lui Juncker (presedinte si el, ce sa-i faci, al comisiei europene), catre un domn, Ciolos, daca va mai amintiti de el:

“La finalul mandatului, pemiteti-mi sa va felicit pentru munca excelenta pe care a realizat-o guvernul dumneavoastra anul trecut. Ati asigurat o perioada de guvernare transparenta, deschisa si responsabila fara precedent in istoria recenta a Romaniei.”

Quod erat demonstrandum…

Sorin Alexandru Șontea

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation