Mai răsfirați, băieți, mai răsfirați… !

Mai răsfirați, băieți, mai răsfirați… !

Sebi cu Coldea, Coldea cu Andronic, Dancu cu Codruta, Sebi cu Dancu, Sebi cu Andronic, Sebi cu Codruta. Prieteni! Pe bune? Sebi cu toti. N-a scapat nici gagiul (gagiu – om, persoana, tip, individ –sursa: DEX) de la CIA de Sebi, se pare. Sebi partout, sau partuza… cum ar spune San A. Pe bune?

Si statura astia asa, ingramaditi, atatia ani ca sa defecteze Ghitica tocmai acusi, cand torc grederele primaritei si cand Dragnea isi lua bagheta de dirijor ca sa interpreteze Simfonia a V-a, a Destinului Bugetului de Stat?

Curios. Strange, ar spune aia din filmele americane cu buget redus… Iar noi ce sa facem? Sa ne tot uitam ca broasca la bariera la comedia astora… ? Pe bune? Sau sa asteptam ca Linoleumul General, pardon Parchetul, sa ne lumineze intr-o buna zi de primavara, cand da leguma si se termina suncile?

Misto (scuzati barbarismul!) e ca toti au poze cu toti, de parca ar fi fost impreuna la sedinte de foto-modeling… As vea sa stiu si eu acum parerea lui Gusa & Co. despre bunul si dreptul lor prieten Dancu, bagat (sau scos si el) in Ciorbea asta. Asta cu cine danseaza? Ca fu tehnocrat un an. O avea si asta voce buna, ca sa citam tot din Ghitica…

Una peste alta, lui Sebi ii pusera astia toti, smecherii, sare pe coada… Se teleporteaza astia, la nevoie, mai tare ca in Star Trek, ca si ala cu brokareala… S-or intalni ei iar, pe undeva printr-o tara fara nameti? Sa nu mai dea la lopata? Vorba lui Sorescu: “Se uită Grigore… şi odată simte cum i se scoală căciula/ Singură din cap: hoop! şi cade jos… pleoţ! Ăsta semăna cu unul de Murise… să tot fie luna…”*

Mai rasfirati, baieti, mai rasfirati…!

*(Marin Sorescu, fragment din poezia “Dumneata”, aparuta in volumul “La lilieci”)

Sorin Alexandru Șontea

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation