Mein Kampf

Planul meu de luptă împotriva Lumii s-a schimbat, odată cu înfrângerea echipei naţionale cu Olanda si odată cu înfrângerile mele repetate, în viaţa politică.

Pe vremuri, Dan Pavel mi-a zis că agresivitatea nu este o formă de exprimare, atâta timp cât ea nu are fond. Agresivitatea, ca mod intelectual de a strivi omul şi natura sa a fost inventată, încă din antichitate, de persoane frustrate. Io, cu familia mea, am considerat mereu că e mai bine să-i slobozeşti primul inamicului un cap în gură, până să apuce hahalera să te atace. D’aia, cu toţii m-aţi crezut băsist, apoi internaţionalist sau naţionalist, dar io de fapt am vrut să parvin. Planul meu este de a găsi noi tipare, de a sfida limite, studiind si aşteptând ca alţii să greşească dă roade…

Planul meu este o idee, pe care o împărtăşesc cu farmec şi cu idealism nu cu elitele, ci cu liderii. Nu servesc iluzii, ci le fabric. Io compromit doctrine, partide, dar asta n-are nicio importanţă, atâta timp cât v-am driblat şi v-am convins că tot ce fac e în slujba crucii şi a neamului românesc.

Care este scopul intelectualului în realitatea de azi? Dar al jurnalistului? Dar al scriitorului? Al preotului? Al academicianului? Ăla de a mă vota pe mine!

Războiul bun cinsteşte orice lucru, zicea un filosof. Dar cum îl definim? Io am descoperit legitimitatea răspunsului la această întrebare pe când haleam o pastramă dă oaie cu Sfântul Petru, în Grădina Gheţimani, după un supeu de broască ţestoasă savurat cu intelectualul Meme, în întunecimea peluzei. De la Sfântul Petru am aflat că răspunsurile se pierd, de multe ori, în agurida unei fapte. Sau a unui concept. Supleţea unei noi băşcălii lipsea de ceva vreme din baletul nostru politic, grobian, sterp şi tropăitor, plin de concluzii rapide. Dacă nu v-aţi prins cine sunt io, ei bine, mă cheamă Gigi şi tocmai am trecut la liberali…

Andrei Dicu

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation