Momente dramatice pentru Atena

Cancelarul german, Angela Merkel, a salutat, la Atena, “eforturile” şi “progresele” realizate de Grecia, exprimând dorinţa ca această ţară care se confruntă cu grave dificiltăţi financiare “să rămână în zona euro”, informează AFP. Este un mesaj important pentru Grecia, care a primit un ultimatum, din partea UE, pentru a-şi arăta hotărârea privind reformele.

Liderul Eurogrupului, Jean-Claude Juncker, a dat luni Greciei termen până la 18 octombrie, data următorului summit european, pentru a-şi arăta hotărârea cu privire la reformele promise în schimbul ajutorului din partea creditorilor internaţionali, relatează AFP.

Atena încearcă să obţină deblocarea unei tranşe vitale de 31,5 miliarde de euro dintr-un împrumut internaţional de 130 de miliarde, acordat iarna trecută şi destinat recapitalizării băncilor sale, şi să înceapă să ramburseze datoria sa internă de aproape 8 miliarde de euro.

Plata a fost blocată în iunie de creditorii ţării, în aşteptarea adoptării unui nou pachet de reduceri bugetare şi de austeritate.

Sursa: realitatea.net

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation