Oprescu se retrage din politica

Desi mai este mai mult de un an pana la viitoarele alegeri locale, se pare ca deja rezultatul celei mai asteptate confruntari electorale, cea din Bucuresti, este ca si cunoscut. Si asta, in primul rand, pentru ca, de aceasta data, „Batalia pentru Capitala” nici macar nu va avea loc.

Pentru ca, dupa retragerea data ca sigura „mie la suta” a lui Sorin Oprescu din cursa pentru obtinerea unui nou mandat de edil sef al Capitalei, este foarte posibil ca marii favoriti pentru inlocuirea acestuia, Andrei Chiliman si Cristian Popescu Piedone, sa ajunga la o intelegere prealabila. Mai ales daca acesta din urma va ajunge, in cele din urma, in noul PNL. Pana atunci insa, sa remarcam ca se cunoaste deja si viitoarea destinatie a actualului edil sef al Capitalei, care, din informatiile noastre, va lua calea bejaniei la Viena.

Acolo unde, de altfel, fiul sau, Mircea, aproape ca s-a stabilit cu totul de jumatate de an, absorbit fiind cu ultimele detalii ale punerii pe roate a unei importante afaceri in domeniul medical.

Ultimul cartus

Inainte de alegerile prezidentiale, pe cand Victor Ponta era vazut de majoritatea covarsitoare a colegilor pesedisti drept noul sef al statului, iar partidul se afla in plin razboi fratricid pentru succesorul acestuia la sefia partidului, Ion Iliescu a venit cu o solutie de compromis. Iar pentru a potoli taberele tot mai inversunate din interiorul PSD, presedintele de onoare incepuse deja sa promoveze tot mai insistent numele lui Sorin Oprescu, pentru a prelua locul pe care urma sa il elibereze Victor Ponta. Numai ca acesta din urma a pierdut „glorios” alegerile, dupa care nici gand sa raspunda aluziilor cu privire la o „demisie de onoare” transmise de razvratitii din partid. Urmarea? Sansele lui Sorin Oprescu de a se intoarce in sanul partidului pe care il parasise formal au picat cu totul. Mai mult chiar, actualul primar, care nu a apucat astfel nici sa traga ultimul cartus al carierei sale politice, este hotarat sa se retraga cu totul din viata publica si politica deopotriva.

Afacere de familie?

Extrem de interesant este insa ca, dupa cum sustin sursele noastre, actualul edil sef si-ar fi suit deja sacii financiari in caruta dupa parasirea scenei politice. Si asta pentru ca, in ultimele sase luni, fiul sau Mircea Oprescu aproape ca nu a mai trecut de loc prin tara, apropiati ai acestuia sustinand ca este extrem de preocupat cu afacerile medicale derulate, mai nou, la Viena. Iar daca, intr-adevar, acesta si-a mutat marea parte a businessurilor din Romania in Austria, unde se pare ca este implicat pana peste cap in lansarea unei unitati medicale private de elita, prinde si mai mult contur informatia ca, dupa terminarea mandatului din fruntea Capitalei, Sorin Oprescu ar urma sa ia la randul sau calea Vienei.

Sursa: National

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation