In atentia DNA si a Ministerului Sanatatii: Pâine cancerigenă la Carrefour (I)

* Pâinea – aliment zilnic pentru români, consumat dimineaţa, la prânz şi seara, plus gustările tip “sandwich” – a ajuns o “bombă chimică”.
* Consumăm pâine intens chimizată, obţinută prin “tehnologii de panificaţie” şi “reţete originale”. Se urmăreşte doar profitul fabricanţilor şi al marilor comercianţi (tip hipermarket), în dauna unor consumatori neinformaţi, prost informaţi ori lăsaţi într-o stare de ignoranţă totală.
* Am rămas stupefiat când – ca jurnalist de investigaţii în sănătate publică – am descoperit la raionul “Pâine”, în hipermarket-urile reţelei “Carrefour”, produse de panificaţie mai mult decât nocive, adică de-a dreptul criminale.
* Ne referim la anumite ingrediente din aproape toate sortimentele de pâine, fabricate special pentru reţeaua “Carrefour” din România (cu producători secretizaţi).
* În cele mai populare, mai ieftine şi mai comercializate sortimente de pâine, oferite de “Carrefour”, am descoperit cel puţin două ingrediente cu potenţial cancerigen asupra consumatorului (margarina şi acidul citric, de exemplu). Am descoperit şi o serie de chimicale pe care mulţi experţi în nutriţie şi toxicologie alimentară le consideră extrem de periculoase pentru sănătate, mai ales în cazul consumului zilnic, în doze mărite, aşa cum se îngurgitează pâinea în România sărăciei generalizate.
* Facem aceste dezvăluiri acum, când guvernul se preocupă doar de scăderea preţului la mizeria toxică numită “pâine” (prin reducerea TVA) şi când patronatul din industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase (ROMPAN, de exemplu) se preocupă de lobby pentru un H.G. care să oblige comercianţii la vânzarea pâinii doar în magazine specializate sau raioane speciale.
* Cu alte cuvinte, doar cantitatea (pentru spectacolul politic “pâine şi circ”) şi preţul scăzut (populism postcomunist, nociv sănătăţii consumatorilor) interesează şi nicidecum calitatea acestui produs, ajuns baza hranei zilnice a românilor neinformaţi asupra riscurilor asumate prin ingerarea unor “bombe chimice”, tip CARREFOUR.
* Precizăm că orice încercare (indiferent de unde ar veni sau de la cine ar veni!) de a considera acest demers de presă drept şantaj (aşa cum s-au obişnuit unele mafii alimentare din România) va primi imediat replica acţiunilor noastre în justiţia penală (pentru denunţ calomnios) şi în instanţele civile (pentru despăgubiri materiale şi morale).
* Atenţionăm că ne rezervăm dreptul de a mediatiza aceste dosare şi procese, cu unicul scop de a demonstra că nu putem fi intimidaţi în dezvăluirile şi investigaţiile noastre de o mafie sau alta, prin metoda “dăm fuga la Parchet şi depunem un denunţ cum că ziaristul Silviu Alupei ne-ar fi şantajat prin articolele sale din romaniapress.ro, dar noi fabricăm şi comercializăm, în continuare, alimente suprachimizate, nocive sau cancerigene, fără ca Ministerul Public, SRI-ul, IGPR-ul şi CSAT-ul să se autosesizeze asupra afacerilor noastre criminale.”

Trei sortimente cu fabricanţi … la SECRET!

Consumăm anumite ingrediente din “reţetele” principalelor sortimente de pâine, fabricate special pentru S.C. CARREFOUR România S.A. (Bd. Timişoara, nr. 26Z, sectorul 6, Bucureşti), cu precizarea, pe etichetă, că respectivele produse sunt “distribuite în exclusivitate de S.C. CARREFOUR România S.A.”. Ne-a alarmat şi faptul că în loc de numele şi adresa fabricantului, pe acele etichete scrie: “Produs în România”. Aşadar, fabricantul de pâine cancerigenă (după cum vom vedea, potrivit documentării noastre) este ţinut la SECRET de hipermarket-ul cu pretenţii CARRFEOUR!
Primul sortiment este “Toast alb CARREFOUR”, care conţine printre alte chimicale de sinteză şi următoarele substanţe: MARGARINA – cu emulsificatori: esteri poliglicerici ai acizilor graşi, mono şi digliceride ale acizilor graşi (adică nişte chimicale din categoria aditivului E471 – n.r.), ACID CITRIC (adică E330 – n.r.), AROMĂ (adică aromă de pâine – n.r.), ZAHĂR, DIACETAT DE SODIU.
Al doilea sortiment este “Pâine cu făină integrală şi seminţe CARREFOUR”, care ne oferă un număr record de corectori de aciditate: diacetat de sodiu, ACID CITRIC, ACID LACTIC (E270), acetat de calciu; apoi, acid ascorbic (E300 – n.r.) ca agent de tratare; apoi, DEXTROZĂ şi MARGARINĂ (fără precizarea, aici, a tipurilor de esteri emulsificatori! – n.r.).
Al treilea sortiment este “Pâine cu făină integrală CARREFOUR”, care, pe lângă acidul lactic şi acidul ascorbic, ne propune pancreasului nostru, iarăşi, DEXTROZĂ şi, bineînţeles, unsoarea cancerigenă, numită şi aici MARGARINĂ (tot fără a se indica tipul de emulsificatori sau provenienţa); DIACETAT DE SODIU, ACETAT DE CALCIU.

Margarină pentru un destin oncologic?

De ce lanţul internaţional de hipermarket-uri CARREFOUR îi intoxică pe români cu MARGARINĂ, în pâinea zilnică, oferită la preţuri mici şi cu ambalaje atrăgătoare? Dar ce caută ACIDUL CITRIC în pâine? Dar dextroza, un “zahăr” suprarafinat, numai bun de a stresa pancreasul spre un diabet de care nu vei scăpa toată viaţa?
Conform specialiştilor chimişti ai Institutului de Sănătate Publică din România, mai precis de la laboratoarele de toxicologie, substanţa de sinteză chimică (numită) MARGARINA, provoacă sclerozarea vaselor de sânge, cu rezultate nefaste pentru inimă, creier, sistemul circulator pe ansamblu. MARGARINA favorizează depozitarea grăsimilor pe talie şi pe fese, precum şi apariţia celulitei. În plus, se solicită excesiv ficatul în procesul de metabolizare a margarinei, mai arată toxicologii Ministerului Sănătăţii.

Un fel de plastic în făină

Însă cel mai grav este efectul metabolizării margarinei la nivelul sistemului imunitar. Componentele chimice ale acestui “unt artificial” sunt încorporate în membrana celulelor sistemului imunitar, mai precizează chimiştii I.S.P. Ei avertizează, negru pe alb, că această acţiune înseamnă sensibilitate mai mare la infecţii, la intoxicaţii, la cancer (avem documentele şi tratatele şi mergem cu ele în instanţă, la orice proces care ne va fi intentat de vreun reprezentant al mafiei alimentare din România, ţară devenită – iată – sat fără câini).
Un alt autor român, în tratatul “E-urile periculoase”, ne dezvăluie că margarina are o structură moleculară identică cu cea a plasticului, fiind unul dintre cele mai toxice produse alimentare inventate vreodată.

Periculos în Franţa, dar O.K. în România!

Ce înseamnă E471, adică mono şi digliceride ale acizilor graşi, în pâinea oferită de CARREFOUR, cu fabricant ţinut la SECRET? Să cercetăm şi ce spune un expert nutriţionist din spaţiul U.E., mai precis din Franţa. Acesta, în 2010, a reuşit un best-seller cu lucrarea “Additifs alimentaires. Danger. Le guide indispensable pour ne plus vous empoisonner”. Corinne Gouget consemnează că acest ingredient, iubit de CARREFOUR, E471, este un amestec de mai multe produse chimice. Administrat la animale, cercetătorii au observat că determină o stagnare a creşterii, mărirea ficatului şi rinichilor, reducerea dimensiunii testiculelor şi afecţiuni ale uterului. Expertul francez mai arată că E471 poate fi de origine animală sau din oleaginoase modificate genetic. Gouget mai atenţionează că urmează să fie cercetate efectele mutagene, teratogene şi acţiunea acestui chimical asupra organelor reproducătoare!

(Va urma)

Ancheta realizata de:  SILVIU ALUPEI

N.R.  Anchetă jurnalistică de presă, fără precedent,  la Carrefour România! “Romania Press” şi Emisiunea “Dintre sute de ziare”, de luni, 9 septembrie 2013, ora 18.00, de la postul de televiziune Naşul TV, www.nasul.tv, vă prezintă sortimentele de pâine cancerigenă pe care Carrefour România le vinde clienţilor săi cu o nesimţire demnă de crime împotriva umanităţii.

Aşteptăm opiniile Dvs. la telefon: 0767.587.785 sau la adresa de email: office@romaniapress.ro.

Tineti aproape!

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation