Parlamentarii vor să schimbe condițiile pentru acordarea vizei de flotant

Parlamentarii vor să schimbe condițiile pentru acordarea vizei de flotant

Mafia vizelor de flotant ar putea să primească o lovitură mortal. Deputatul PNL Robert Aurel Boroianu a depus la Senat o propunere legislativă care prevede ca proprietarul locuinței să fie obligat să declare suprafaţa locuinţei și numărul persoanelor care stau în ea. Acordarea vizei de flotant va ţine cont de numărul de persoane și poate fi refuzată de autorități, dacă în locuință sunt prea multe persoane.

Liberalul îşi motivează propunerea prin faptul că, din cauza legislației permisive, s-a ajuns ca la o adresă să stea și peste 1.500 de persoane, iar obţinerea unei vize de flotant să devină o afacere profitabilă pentru unii români.

Deputatul Robert Aurel Boroianu propune introducerea unei declarații scrise a proprietarului locuinței unde este găzduit cel care primește viza de flotant și care să prevadă suprafața utilă a casei și numărul de persoane din ea.

Proiectul mai prevede că mențiunea privind stabilirea reședinței nu se acordă în cazul în care numărul de persoane pe locuință și suprafața minimă utilă nu se încadrează în Legea locuinței 114/1996.

În prezent, Legii Locuinței nr 114 din 1996, conține cerințele minimale pentru ca un spațiu să fie denumit ”de locuit”
– acces liber individual la spațiul locuibil, fără tulburarea posesiei și a folosinței exclusive a spațiului deținut de către o altă persoană sau familie;

-spaţiu pentru odihnă;

– spaţiu pentru prepararea hranei;

– grup sanitar;

– acces la energia electrică şi apa potabilă, evacuarea controlată a apelor uzate şi a reziduurilor menajere.

“Pentru că Ordonanța 97/2005 este permisivă, nimeni nu și-a pus întrebarea firească de altfel, cum ar putea locui sub același acoperiș, într-o casă obișnuită, cu două camere și o curte de câțiva metri pătrați, nu mai puțin de 1.583 de persoane. Astfel, legea a permis ca mii de persoane să obțină viză de flotant, pentru o singură locuință, cu aprobarea găzduitorului și a autorității”, explică deputatul PNL.

Sursa: Click

2

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation