Părul şi pielea pe timp de iarnă

Dacă aveți pielea uscată, iar părul nu mai are strălucire ar putea fi de vină vremea de afară. Gerul şi lipsa umidităţii pot cauza probleme estetice, însoţite uneori de senzația de piele care strânge.

Gandele sebacee nu mai pot face față atât de bine ca pe timpul verii şi, odată cu trecerea anilor, pielea devine mai uscată.

Pielea se deshidratează foarte mult în zilele uscate de iarnă, fără umiditate optimă. La deshidratare contribuie şi căldura uscată din interiorul casei sau al biroului. Iată recomandările specialiştilor pentru a ne păstra pielea în stare optimă, pe timp de iarnă:

1. Duşuri de 10 minute! Duşurile scurte sunt de preferat băilor lungi şi fierbinţi, care contribuie la uscăciunea a pielii. Astfel, duşurile nu trebuie să fie mai lungi de 10 minute iar, produsele de igienă trebuie să fie hidratante.

2. Hidratare obligatorie. La 2-3 minute după duş este necesar să aplicaţi pe tot corpul o cremă hidratantă, de preferat fără conținut de parfum. Pelicula formată astfel va împiedica evaporarea apei din țesuturi.

Este recomandat un umidificator în camerele încălzite, care ar putea contribui la menţinerea nivelului optim de apă în piele.

3. Balsam pentru protecția părului.  Părul poate fi protejat, după şamponare, cu balsam sau mască de păr. Există şi produse pentru păr care nu necesită clătire după aplicare. Acestea sunt ideale, mai ales iarna, în cazul în care scalpul se usucă şi se exfoliază. Dacă starea scalpului nu se ameliorează, mergeţi la dermatolog!

4. Cremă cu factor de protecţie! Hidratarea cu cremă de protecție solară este necesară atât vara cât şi iarnă. Soarele de iarnă nu iartă, iar expunerile la ultraviolete duc la apariția ridurilor premature. În plus, utilizarea produselor cu factor de protecție de minim 30 scade riscul de cancer cutanat. Dacă apar răni care nu se vindecă, pete sau alunițe care îşi modifică aspectul trebuie neapărat să consultați un medic dermatolog. (D.B.)

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation