PICĂTURA DE OTRAVĂ: Anul ce vine semne bune n-are

Chiar daca in aceste zile romanii se calca pe picioare prin magazine si piete, adevarul pe care il vor afla dupa ce se vor dezmetici va fi destul de amar. Anul ce vine va fi un calvar pentru majoritatea salariatilor si pensionarilor. 2013 va debuta cu o crestere de 10 la suta a tarifului la energie electrica, urmata, in iulie, de inca o majorare a pretului kilowatt-ului cu 2 la suta. Tot in vara gazele pentru populatie se scumpesc cu 8 la suta. Din ianuarie cresc si accizele, ceea ce implica o scumpire imediata a carburantilor cu 3 la suta.

Toate aceste majorari, impuse de acordurile Romaniei cu FMI si Uniunea Europeana, vor avea un efect in lant in economie, fiind transferate de producatori si comercianti in preturile produselor pe care noi le achizitionam.
Si ca si cum asta nu ar fi de ajuns, estimarea cresterii PIB in 2013 ne indica o cifra modesta (in jur de 2 la suta), care probabil nu va putea fi atinsa, in contextul recesiunii economice din zona euro. Mai pe scurt, Apocalipsa pentru romani nu e chiar ceva de neimaginat. Pofta buna!

Omu’ din Sistem

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation