PICĂTURA DE OTRAVĂ: De cine vă e greaţă mai mult? De Băsescu sau de Ponta?

Astăzi am asistat cu greaţă la o nouă polemică jenantă între preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta. Veţi vedea imediat că amândoi mint de îngheaţă apele, încercând să ascundă adevărul. Primul a ieşit la atac dl Băsescu, prezent la cea de-a XXI-a ediţie a “Topului Naţional al Firmelor Private din România”, eveniment organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România.
Şeful statului a afirmat, cu această ocazie, că Guvernul a trecut la inventarea de noi taxe şi impozite, pentru a aduce bani suplimentari la buget în favoarea “omului gras” – statul. Iar dacă se adună bani în plus, ei ar trebui utilizaţi pentru stimularea investiţiilor şi nu pentru a alimenta cu cheltuieli aparatul de stat, a mai spus dl Băsescu.
Replica premierului Ponta a venit destul de repede, la debutul şedinţei de Guvern. Executivul nu are încotro, pentru că dl Basescu, care “a vândut interesele României”, a negociat un deficit bugetar excesiv de mic şi a obţinut fonduri europene mai puţine în 2014-2020.
De ce spun că sunt necinstiţi cei doi şi ascund adevărul sub preş? E simplu. Oricine ar reprezenta România la reuniunile internaţionale, capacitatea de a negocia ceva în avantajul ţării e destul de mică. Aproape de zero. Deficitul bugetar a fost impus de Uniunea Europeană, dar şi de principalii creditori internaţionali ai României. Dl Băsescu nu avea nici cum şi nici la ce să se opună. Ca să iasă, însă, mai onorabil, el a căutat să prezinte lucrurile ca şi cum chiar asta îşi dorea România la ora respectivă. O vrăjeală care nu ştiu pe câţi i-a ameţit.
Guvernul a inventat noi taxe şi impozite pentru că economia e bolnavă, dar şi pentru că nimeni nu a reuşit până acum să reducă evaziunea şi nimeni nu ne mai crede că o să reuşim vreodată. Eticheta de guvernanţi corupţi (şi nu numai guvernanţi) e o ştampilă care ne însoţeşte pretutindeni în lume. Dl Băsescu vorbeşte de stimularea investiţiilor, dar uită să spună că bravii noştri investitori fac profit, în principal, pe seama salariilor de mizerie oferite angajaţilor.
Doi politicieni la vârf, domnii Băsescu şi Ponta, de care ni s-a cam făcut greaţă. Partea proastă e că ei ţin morţiş să ne facă, în continuare, “bine” cu forţa. Să vedem cât mai rezistăm.

Omu’ din Sistem

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation