Ponta, ministru interimar la Justitie

Premierul Victor Ponta va prelua interimar conducerea Ministerului Justiţiei, după o discuţie avută marţi cu preşedintele Traian Băsescu pe această temă.

După ce va prelua interimatul, în termen de maximum 45 zile, Ponta va nominaliza o altă persoană pentru conducerea Ministerului Justiţiei.

“Doamna ministru Mona Pivniceru şi-a exprimat dorinţa ca, ulterior şedinţei de guvern de mâine, 27 martie 2013, să nu mai deţină această funcţie în cadrul Executivului, pentru a evita orice interpretare de posibil conflict de interese având în vedere că domnia sa va ocupa postul de judecător la Curtea Constituţională. Astfel, în cursul zilei de astăzi, primul-ministru Victor Ponta a avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu şi au convenit ca primul-ministru să preia interimatul, urmând ca şeful Executivului să facă, în maxim 45 de zile, în conformitate cu legile în vigoare, o nouă propunere pentru portofoliul Justiţiei”, informează Guvernul, potrivit Mediafax.

Premierul Ponta a anunţat anterior că miercuri după-amiază, după şedinţa de Guvern, va trimite preşedintelui Traian Băsescu fie o propunere de ministru la Justiţie, în locul Monei Pivniceru care va pleca judecător la CC, fie propunerea ca el să preia interimatul la acest minister.

Ponta a spus că Pivniceru l-a anunţat că miercuri, după şedinţa de Guvern, renunţă la calitatea de ministru, ţinând cont de numirea sa ca judecător la Curtea Constituţională.

El a arătat că miercuri după-amiază, după ce va avea încă o discuţie cu Crin Antonescu, va face o prounere preşedintelui Traian Băsescu pentru un nou ministru sau un ministru interimar.

Solicitat însă să comenteze faptul că Antonescu a declarat deja că interimatul va fi preluat de premier, Ponta a răspuns: “Deci m-a dat de gol, da”.

Plenul Senatului a aprobat, marţi, numirea Monei Pivniceru într-un post de judecător la CC. Pivniceru va prelua mandatul de la CC în luna iunie.

Sursa: Realitatea

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation