Ponta şi Băsescu se distrează pe seama noastră

Premierul Victor Ponta a declarat, serile trecute, într-o intervenţie la televiziunea B1, că el şi fratele său de suferinţă, Crin Antonescu, ar demisiona oricând din Parlament, dar… Dar din dar se face dar, iar în cazul nostru scenariul apocaliptic evocat de Ponta ar fi următorul: din solidaritate cu liderii lor ar demisiona din Parlament vreo sută-două de ameţiţi din cei aproape 600 de aleşi. Ceilalţi ar pune la cale un puci. Cum? Simplu. Ar ticlui o loţiune de cenzură şi ar da de pământ cu guvernul Ponta. Apoi şi-ar pune alt premier, care să nu mai aibă astfel de gânduri criminale. Adică abia ne-am ales şi ăştia vor să ne strice confortul? N-am apucat să rezolvăm nimic de pe agenda personală, am cheltuit o grămadă de bani în campanie şi acum să o luăm de la capăt? N-o să vadă.

Ponta a mai spus că ar demisiona măcar pentru că, în urma unor noi alegeri, eventual pe un alt sistem de vot, fără redistribuiri, PDL şi PPDD nu ar mai intra deloc în Parlament. Ar demisiona, dar dacă interesele ţării nu permit şi dacă nu se poate baza pe coledzi…
De la ce a pornit toată povestea asta? De la intervenţia lui Traian Băsescu, de la Cotroceni. Marinarul, Guvernatorul, Chiorul sau genialul Conducător, după cum preferaţi, a spus că e gata să demisioneze de la Cotroceni înainte de isprăvirea mandatului cu condiţia să demisioneze simultan şi cei 588 de parlamentari şi numai după ce poporul va aproba, prin referendum, o Constituţie care să prevadă existenţa unul Legislativ monocameral cu 300 de aleşi. Adică va demisiona la Paştele cailor!
Dacă ne uităm mai cu atenţie prin capetele lor, vom vedea că atât Băsescu, cât şi Ponta se distrează pe seama noastră. E clar că Băsescu, la experienţa politică pe care o are, ştia precis că oferta lui nu are nicio şansă, iar Ponta, premierul copy-paste, ştie la fel de bine că nimeni nu ar demisiona din Parlament, nicidecum o sută-două de virtuoşi. Specia asta de parlamentari, gata să se sacrifice pentru a respecta voinţa românilor, exprimată prin Referendumul din anul 2009, nu există. Dacă în politica românească va exista vreodată morală, ziua când s-ar constata asta ar trebui să fie sărbătoare naţională.
Dar de ce se distrează ei pe seama celor care belesc ochii în televizoare? Pentru a masca incapacitatea lor de a guverna în interesul românilor. Pentru a nu fi obligaţi să vorbească de criza economică, de datele statistice foarte proaste, de tensiunile internaţionale care găsesc România în pielea goală. Pentru ca românii să nu audă că la sfârşitul anului 2013 le va fi mai rău decât la sfârşitul anului trecut.

Tomiţă Stoicuţ

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation